🎺🎷چه کسی شیپور را از سر گشادش می‌زند؟ دیو و دلبرانه‌های عیسی کلانتری!

🎺🎷چه کسی شیپور را از سر گشادش می‌زند؟ دیو و دلبرانه های عیسی کلانتری!
@sahatzist
🔸به گزارش خبرنگار مهر، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بیست و سومین همایش ملی منطقه‌ای انجمن متخصصان محیط زیست ایران که با عنوان چالش‌ها، بحران‌ها و فرصت‌های محیط زیست ایران (رویکردهای ملی و منطقه‌ای)‌ در کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم تحقیقات برگزارشدگفت:

🔸کلاً جامعه محیط زیست کشور شیپور را از سر گشادش می‌زند. شمال کشور در زباله مدفون شده است. هیچ کدام از رودخانه‌های ما به مقصد نمی‌رسد. حتی کارون هم با فاضلاب به دریا رسید و آب نرسید. واقعاً اگر بخواهیم محیط زیستمان را حفظ کنیم باید در سیاست‌های کلان کشور و در اقتصاد و تولید ناکارآمد تجدید نظر شود. هزینه‌های محیط زیست در تمام ملاحظات اقتصادی صفر در نظر گرفته شده است.

🔸من فکر می‌کنم بزرگترین چالش محیط زیست کشور ما و اساساً کشورهای نفتی، اقتصاد ناکارآمد، پول مفت نفت و مصرف بیش از حد توان خودشان است.

🔸 وقتی بخش‌های مختلف اقتصادی را بررسی کنیم می‌بینیم صرفاً با نابودی عوامل محیط زیست اقتصاد قلابی خودمان را حفظ کرده‌ایم ولی بهایی برای ارزش کالای تولیدی که محیط زیست هزینه کرده محاسبه نکرده‌ایم.

🔸 ۲۵ هزار میلیارد تومان دو خودروساز پیش فروش می‌کنند و ۱۵ هزار میلیارد تومان بدهکار می‌شوند و آلودگی‌ها شهری باقی می‌ماند.

🔸سال ۱۳۴۵ مس سرچشمه به کار افتاده هنوز هیچ مطالعه زیست محیطی ندارد. آلودگی‌های گوگردی در منطقه که وارد آن نمی‌شویم. امروز وزیر نفت ما می‌گوید برای من توجیه اقتصادی ندارد گازوییل استاندارد تولید کنم.

🔸صنایع معدنی ما ارزش افزوده‌شان در حد یک دهم تخریب محیط زیستشان نیست. واقعاً باید چه کرد؟

🔸 دانشمندان محیط زیست ما هم مثل ما سیاست‌گذاران گمراه شده‌اند. به جای آنکه در کلان اقتصاد دخالت کنیم وارد گوشه‌های ریز معلول می‌شویم که هیچ کمکی به بهبود وضعیت اقتصاد و محیط زیست کشور نمی‌کند.

🔸تخریب خاک با دزدی خاک فرقی ندارد. پوشش گیاهی ما از بین رفته است. مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع اعلام کرده بیش از ۵۰ درصد تخریب و فرسایش خاک به دلیل چرای بی رویه است. اگر محیط زیست را وارد اقتصاد کنیم خیلی از صنایع اقتصادی ما باید تعطیل شود. الان هم نمی‌توانیم چنین کاری کنیم چون دایم از اشتغال دم می‌زنیم بدون توجه به تخریب محیط زیست. برای نسل بعد چه باقی می‌گذاریم؟ اگر اقتصادمان را اصلاح نکنیم برای نسل بعد نه آب و نه خاک و نه هوا و نه جانوری باقی می‌گذاریم.

🔸مسئولان نظام باید روشن بشوند که اشتغال به چه قیمتی؟ به خاطر چهار درصد کاهش انتشار به توافق پاریس حمله می‌کنند.

🔸مجلس ما را خواسته بود تا بپرسد چرا در سال ۱۴۰۹ باید دولت تولید کربنش را کم کند. جالب است چیزی که تصویب می‌کنند را خودشان نمی‌خوانند. اگر بر مبنای دستور مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۹ بخواهیم پیش برویم باید ۴۱ درصد تا سال ۱۴۰۹ کم کنیم! بعد می‌گویند اگر ۴ درصد کاهش انتشار کربن داشته باشیم اقتصاد ما لطمه خواهد دید.

🔸ما کلان سیاست‌های کشور را باید درست کنیم. وقتی کلان درست نباشد ما این پایین کاری نمی‌توانیم بکنیم. وقتی پیمان‌کارهای آنچنانی می‌آیند و بعد کار تازه‌ای در سدسازی پیدا نمی‌کنند می‌روند سراغ استخراج آب‌های ژرف.

🔸مجامع علمی ما از بس وارد مسایل ریز می‌شوند که حوزه کلان را از دست داده‌اند. محیط زیست یک مساله بین رشته ای است. یک دانشکده محیط زیست راه انداخته‌اند کپی دانشکده منابع طبیعی؛ آن که اصلاً محیط زیست نیست.

🔸صحبت از خودکفایی‌های کاذب کردیم و می‌کنیم و منابع آبمان را هدر می‌دهیم. آب تجدیدپذیرمان به زیر ۸۰ میلیارد رسیده و مصرفمان بالای ۹۰ میلیارد مترمکعب است. ما باید زیر ۴۰ درصد آب تجدیدپذیر را استفاده کنیم و ما بالای ۱۱۰ درصد استفاده می‌کنیم و در بخشی از استان‌ها بالای ۱۳۰ درصد استفاده می‌کنیم.

🔸دولت موظف است در همه جای سرزمین به هر قیمتی آب شرب و بهداشت مردم را به هر قیمتی تأمین کنید. جمعیت به لحاظ امنیتی هم باید در چنین سرزمینی پخش شود. باید در چنین سرزمینی به هر قیمتی آب شرب را تأمین کنیم. نباید از فناوری بهراسیم. همه را از فناوری‌های جدید می‌هراسانیم.

🔴🔴ساحت زیست: تفاوت سخنان و عملکرد ریاست سازمان محیط زیست تفاوت بین دیو و دلبر است. ایشان در حرف دلبر و در عملکرد دیو است.این دوگانگی چنان عیان و تکراری و حوصله سربر شده که دیگر حتی ارزش پرداختن هم ندارد.
تنها چیزی که می توان خطاب به ایشان گفت این است ک