اکوفمنیسم چیست؟. قسمت دوم:

اکوفمنیسم چیست؟
قسمت دوم :

بر اساس آموزه‏هاى «اكوفمينيسم يا فمينيسم اكولوژيكى»، روابط مهمى ميان رفتار زنان، رنگين‏پوستان و طبقات پست اجتماعى از يك‏طرف، و رفتار طبيعت غيرانسانى از طرف ديگر وجود دارد. فمينيسم اكولوژيكى مدعى است كه هر نوع تفكر فمينيستى و زيست محيطى كه چنين روابط مهمى را به حساب نمى‏آورد، كاملاً در اشتباه است. تبيين اين روابط، به ويژه رابطه زن ـ طبيعت و تعيين آنچه بالقوه موجب رهايى زن و طبيعت غيرانسانى مى‏شود، اساسى‏ترين طرح فلسفه اكوفمينيسم است. اين گفتار بر روابط عملى و تجربى ميان زن و طبيعت تكيه دارد.
@sahatzist
از دهه ۱۹۸۰مشخص شد که در کشورهای صنعتی زنان واقعاً بیش از مردان نگران نابودی محیط زیست هستند. بنا بر برخی مطالعات، زنان سهم کمتری در تولید گازهای گلخانه ای دارند. یک گزارش سوئدی نشان می‌دهد که نقش مردان در گرمایش زمین نسبت به زنان بسیار بیشتر است، چرا که آنان فواصل درازتری را رانندگی می‌کنند: در سه چهارم موارد، مردان عامل تردد خودروها در سوئد هستند اما درباره کنش سیاسی برخاسته از مسائل محیط زیست چه می‌ توان گفت؟
@sahatzist
به گفته انستیتوی پژوهش در سیاست زنان ، در سطح سیاست کشوری مشارکت و نقش رهبری زنان کمتر از آن مردان است: مدیریت سازمانهای بزرگ اکولوژیست کشوری عمدتا مردانه است. در سطح محلی اما، در گروههایی که برای مبارزه علیه یک تهدید مشخص علیه محیط زیست تشکیل شده‌اند، شرکت زنان به عنوان عضو و راهبر از آن مردان بیشتر است. نزدیک به نیمی از گروههای شهروندان را که در واکنش به فجایع محیط زیست همچون نشتهای مواد خطرناک از کارخانه ها یا حوادث هسته ای تشکیل می‌شوند را یا زنان مدیریت می‌کنند یا اکثریت اعضایشان زن هستند.
@sahatzist
اکوفمینیسم قصد ندارد مقوله ی رسیدگی به طبیعت را در انحصار زنان نشان دهد بلکه تلاش می کند نشان دهد که تجربه های زنانه به نزدیک شدن به طبیعت کمک می کند


#اکوفمنیسم
#شهروز_فروتن_کیا
#جامعه_شناسی_محیط_زیست
برگرفته از کتاب جامعه شناسی محیط زیست/ شهروز فروتن کیا، فصل سوم، صفحات 201- 213
ساحت زیست
http://s1.upzone.ir/17816/WeAllCanDoIt_1.png