✅رابطه‌ی تغییرات اقلیمی و تنازعات اجتماعی/سیاسی منبع: Springer International Publishing

✅رابطه‌ی تغییرات اقلیمی و تنازعات اجتماعی/سیاسی منبع: Springer International Publishing
ترجمه و تلخیص: زهرا انوشه

@sahatzist
🔸«والی کوبی»( Vally Koubi) اهل یونان، دانشمند ارشد و عضو هیئت علمی مرکز مطالعات تطبیقی و بین‌المللی(CIS) در مؤسسه‌ی فدرال سوئیس سوئیس (ETH) و استاد مؤسسه‌ی اقتصاد دانشگاه برن است.
@sahatzist
🔸زمینه‌های پژوهشی و آموزشی او در روابط بین‌الملل، اقتصاد سیاسی و سیاست‌های محیط زیستی بوده و تا کنون، حاصل تحقیقات او در نشریاتی مانند مجله‌ی علوم سیاسی آمریکا، مجله‌ی علوم سیاسی بریتانیا، مجله‌ی اروپایی اقتصاد سیاسی، مجله‌ی علوم سیاسی سازمان بین‌المللی اروپا، فصلنامه‌ی مطالعات بین‌المللی سیاست‌های محیط زیست جهانی، مجله‌ی تحقیقات صلح و انتخاب عمومی و از این دست در قالب مقالات به چاپ رسیده است. آن‌چه می‌خوانید، ترجمه‌ای تلخیص شده از یکی از مقالات خانم کوبی، تحت عنوان «تغییرات اقلیمی، اقتصاد و جنگ» است که در سال 2017 منتشر شده و در آن آثار متقابل و هم‌افزای پیامدهای اقتصادی تغییرات اقلیم جهانی و ناآرامی‌های اجتماعی در قالب شورش‌ها، درگیری‌ها و ابراز نارضایتی‌های عمومی به انحاء مختلف، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است:
@sahatzist
🔸رابطه‌ی بین تغییرات اقلیمی و درگیری‌های خشونت‌آمیز، موضوع بحث‌های شدید علمی و همچنین سیاسی در چند دهه‌ی اخیر بوده است. شرایط اقتصادی نامطلوب، مجرای مهمی است که این دو پدیده را پیوند می‌دهد. یافته‌های اخیر نشان می‌دهد که شرایط اقتصادی نامطلوبِ ناشی از شرایط آب و هوایی، پتانسیل تبدیل شدن به کاهش سودآوری، پدید آمدن فرصت‌هایی برای خشونت، تضعیف ظرفیت دولت و تشدید نابرابری‌های اقتصادی/سیاسی را در خود دارد.
@sahatzist
🔸مکانیسم‌های متعدّدی، شرایط محیطی و شرایط نامساعد اقتصادی و مناقشات را تحت تأثیر قرار می‌دهند. انتظار می‌رود که تغییرات آب و هوایی جهانی، تأثیری وسیع بر روی اکوسیستم‌ها و انسان‌ها داشته باشد؛ یکی از عواملی که به سرعت در حال افزایش بوده این است که تغییرات اقلیمی، به‌ویژه نوسانات شدید بارندگی و درجه حرارت، روی درگیری‌های انسانی تأثیر می‌گذارد؛ یکی از کانال‌های مهم که تغییرات اقلیمی را به خشونت و درگیری‌های سیاسی پیوند می‌دهد، زیان اقتصادی است. رکودِ اقتصادی مبتنی بر تغییر اقلیم، در ترکیب با سایر عوامل اجتماعی-اقتصادی و سیاسی، منجر به ایجاد درگیری در مناطق وابسته به کشاورزی می‌شود؛ تغییرات اقلیمی با کاهش تولید اقتصادی و افزایش قیمت مواد غذایی ممكن است خطر درگیری را به ویژه در كشورهای توسعه‌یافته افزایش دهد، چرا که این كشورها به‌طور كلی ضعیف، به شدّت وابسته به كشاورزی و از لحاظ سیاسی ناپایدار بوده و قابلیت سازگاری كمتری دارند. بر اساس چارچوب «نئو مالتوز»، کمبود منابعِ ناشی از شرایط اقلیمی است که منجر به رقابت و درگیری می‌شود.
@sahatzist
🔸نخستین گام در این زنجیره‌ی علّی، بیان می‌دارد که شرایط آب و هوایی نامطلوب، به‌عنوان مثال، دماهای بالاتر، میزان بارش کمتر و رویدادهای شدید آب و هوایی، تولید محصول را کاهش می‌دهند؛ در نتیجه درآمد و فرصت‌های اقتصادی کاهش یافته و برای ایجاد اختلال با تأثیر منفی بر بازار کار محلّی، ارزش مشارکت در درگیری‌ها به احتمال زیاد، در مقایسه با ارزش مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی معمول، افزایش می‌یابد. به این معنا که هزینه‌های شرکت در شورش‌ها و [یا هزینه‌های ایجاد فرصت برای شورش] پایین می‌آید، زیرا بازده مورد انتظار از مشاغل صلح‌آمیزی نظیر کشاورزی، کمتر از بازده مورد انتظار از پیوستن به گروه‌های تبه‌کاری یا شورشیان است. در چنین شرایطی، احتمال دیده شدن رفتارهای غارتگرانه در جامعه افزایش می‌یابد.
@sahatzist
برای خواندن ادامه مطلب روی INSTANT VIEW بروید.👇

نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از فیلتر شکن استفاده کنید اما در صورتی که از تلفن همراه استفاده می کنید نیازی به فیلترشکن ندارید.
goo.gl/ntVozp