به مناسبت روز جهانی کودکان. کودک و طبیعت؛. درسنامه مدرسه طبیعت

به مناسبت روز جهانی کودکان
@sahatzist
کتاب کودک و طبیعت؛
درسنامه مدرسه طبیعت

✅کتاب "کودک و طبیعت"، درسنامه مدرسه طبیعت، پژوهش های روانی، اجتماعی-فرهنگی و تکاملی، ویراسته پیتر کان و استفن کلرت، ترجمه عبدالحسین وهاب‌زاده و آرش حسینیان از انتشارات جهاددانشگاهی مشهد به عنوان کتاب برگزیده یازدهمین دوره‌ی کتاب سال خراسان رضوی در شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ناشران کتاب ایران در مشهد معرفی شد.
@sahatzist
✅کتاب کودک و طبیعت که چاپ اول آن زمستان ۱۳۹۲ بوده و هم اکنون به چاپ دوم رسیده است یکی از آثار برگزیده این نمایشگاه بود. در این کتاب به مسائل پیرامون محیط زیست و ارتباط کودکان دیروز و امروز با طبیعت پرداخته شده است. در متن این کتاب می خوانیم:
"تا چندی پیش تقریباًهمه‌ی ما در دوران کودکی خود با محیط‌های ساخته‌نشده، زمین‌های رها، محیط‌های روستایی و یا حداقل باغچه‌ی کوچکی در حیاط خانه در تماس بوده‌ایم. خاطرات پررنگ کودکی ما سرشار از چنین تجربیاتی است: بالارفتن از درخت، گرفتن پروانه و حشرات دیگر، بازی درگل‌ ولای و ساختن چیزی با آن، پرورش و نگه‌داری حیوانی در خانه، قایم باشک، برف‌بازی، خوابیدن در مهتابی زیر آسمان پرستاره، تجربه‌ی سرما، عرق‌ریزان وبی‌شمار تجربه‌های دیگری از این دست.
@sahatzist
✅همه‌ی عاشقان وعلاقه‌مندان پرتلاش طبیعت نخست با چنین تجربیات و پیشینه‌ای در راه حفظ طبیعت پاگذاشته‌اند نه آنکه ابتدا در کلاس درس به اهمیت آن پی برده و بدان علاقه‌مند ومتعهد شده باشند.
اما امروز که کودکان مادر شهرهای بزرگ کودکی خویش را در آپارتمان‌های کوچک عقیم و بریده از هرجلوه‌ی طبیعت گرفتار آمده‌اند و چشم‌انداز آنها را پرده‌های کلفت یا دیوار همسایه محدود کرده، طبیعت فقط درتلویزیون قابل‌مشاهده است و جدال و خشونت‌های طبیعی جای خود را به بازی‌های کامپیوتری سپرده و حتی تجربه‌ی سرما و گرمای بیرون نیز تنها از پشت پنجره ممکن شده، برای بزرگسالی خود چه خاطرات ماندگاری از تماس با جهان زنده بیاندوزند؟ و آنان‌که چنین بار آمده باشند نسبت به درخواست‌های حفظ گونه‌های درخطر واکوسیستم‌های با ارزش و مقابله با تهدیدهای زیست‌محیطی چه واکنشی خواهند داشت؟ کدام شور و پشتوانه‌ی حسی آنان را به مبارزه در حفظ طبیعتی که چنین آماج تخریب رو به‌ فزونی انسان واقع شده فراخواهد خواند؟
@sahatzist
✅درست‌ است که با شوروعشق به‌تنهایی نمی‌توان وضعیت پیچیده‌ی بحران محیط زیست کنونی را اداره کرد اما بدون آن و صرفاً با تکیه بر آگاهی، نیز از عهده‌ی این مهم برنخواهیم آمد. باتوجه به اهمیت فوق‌العاده‌ی تجربه طبیعت در کودکی باید گفت که ما در شرایط امروزی زندگی شهری درتأمین این تجربه برای کودکان خویش غفلت کرده‌ایم و این غفلت برای آینده‌ی محیط زیست ما می‌تواند بس گران تمام شود."
منبع:
http://www.isba.ir/MainPage.aspx?ID=2420&kind=0&bcode=54

#معرفی_کتاب ، #کودک_و_طبیعت ، #عبدالحسین_وهاب_زاده
ساحت زیست
@sahatzist
http://uupload.ir/files/ob2c_photo_۲۰۱۶-۰۴-۲۶_۰۷-۰۴-۴۵.jpg