این مطلب قسمت هایی از یادداشتی با عنوان «وزیر حریف مافیای سد سازی نمی‌شود» است که در نشریه عصر اقتصاد نشر یافته و گزارشی کوتاه از

این مطلب قسمت هایی از یادداشتی با عنوان "وزیر حریف مافیای سد سازی نمی شود " است که در نشریه عصر اقتصاد نشر یافته و گزارشی کوتاه از آنچه مافیای سد سازی خوانده می شود ارائه داده است. لازم به ذکر است نویسنده در اشاره به وابستگی های مافیای سد سازی جانب احتیاط را نگه داشته است. اما بد نیست به این توییت مشاور ریاست جمهور آقای حسام آلدین آشنا قبل از خواندن این مطلب هم توجه کرد که :
"امان از پیمان کارانی که قبل از کارفرما پروژه را افتتاح می کنند،خودسرانه برای کارفرما صورتحساب صادر می کنند و طلبکارانه برمالک منت می گذارند.!!!"

✅پس از آنچه به عنوان نهضت سد سازی در کشور جریان یافت در باور بسیاری از مدیران برنامه ریز و مسئولان حاکمیتی ، ساخت سد به تنها الگوی توسعه منابع آبی در ایران تبدیل شد بدون آنکه به تبعات زیست محیطی و انسانی این شکل از توسعه توجهی شود.
@sahatzist
✅مقوله سد سازی در کشور ما بعدتر به صنعتی پولساز تبدیل شد که بسیاری از شرکت های پیمانکار را مشغول به کار کرد و همین مشغولیت باعث شد در ایران 300 شرکت سد سازی رسما فعال شوند و از همانجا اصطلاحی بنام مافیای سد سازی در ادبیات انرژی ایران باب شود.
@sahatzist
✅در یکی دوسال گذشته هم رسانه ها به شکل قابل توجهی به این موضوع پرداختند.تسنیم در دی ماه سال 94 در این باب در یکی از گزارش هایش نوشت: "در ابتدای دولت نهم که برخی مسئولان در مخالفت با سد سازی سدها را مشتی استخر بی فایده دانستند، سایرین خیز برداشتند که سدها را تخریب کرده و این بلای خانمان سوز را از کشور دفع کنند . اما غافل از اینکه در پشت سدسازی لابی و مافیای قدرتمندی وجود دارد که به قاطعیت می توان گفت هیچ دولتی حریفش نیست.اینطور که معلوم شده است حتی اهرم های حاکمیتی از پس این مافیا برنیامده اند.در واقع می توان گفت: زور وزیر هم به سد سازان نمی رسد.
@sahatzist
✅همین لابی قدرتمند موجب شد که در دولت دهم نه تنها اعتبارات خوبی به سوی سد سازان واریز شود بلکه رئیس جمهور عکس یادگاری زیادی با این غول های بتنی بگیرد و در یک روز همزمان سه تایش را افتتاح و دوتایش را کلنگ بزند ."
@sahatzist
✅اینک بنا به آخرین آمار شرکت مدیریت منابع آب 1330 سد در کل کشور وجود دارد.اما این آمار همچنان مرتب در حال تغییر است.تا همین چند ماه پیش آمار اعلام شده از سوی این شرکت عدد 1041 سد را خبر میداد.اما در عین اینکه مرتب سد هایی از دور کار خارج می شوند ، همزمان سدهایی جدید نیز احداث و آبگیری می شوند و البته هنوز کسی نمی داند که اساسا مبنای این از دور خارج شدن ها و افتتاح ها چیست.به تعبیری می توان گفت سد سازی در ایران استراتژی مشخصی ندارد و این در حالی است که راه اندازی و یا کنار گذاشته این سدها چه خسارت مادی و زیست محیطی ای به کشور تحمیل می کند.
@sahatzist
✅در ابتدای آغاز به کار حمید چیت چیان به عنوان وزیر نیرو ، این ذهنیت به وجود آمد که اظهارات وی حکایت از ساز وکار بخشیدن به موضوع سد و سد سازی و یا کنار گذاشتن آن خبر می دهد.در سخنان چیت چیان همواره شنیده می شد که موضوع سد ها در کشور باید سامان داده شود.اما به جز چند مورد هرگز این موضوع تبدیل به یک مطالبه عمومی نشد که اساسا با توجه به وضعیت اقلیمی کشور ما و سیلاب خیز بودن ، تعدد سدها چه توجیهی دارد.آیا احداث این سدها موجب خسارات زیست محیطی مانند بیابان زایی، ایجاد بسترهایی برای غبار و ریزگزد و تحت تاثیر قرار گرفتن محیط های کشاورزی و باغی نخواهد شد؟هنوز در کشور به این موضوع پرداخته نشده است که برای ذخیره سازی منابع آب های سطحی چه اقداماتی به غیر از سد سازی می توان انجام داد؟
@sahatzist
✅آیا در اهدافی مانند تولید برق و ساماندهی به منابع آبی ، میزان بارش ها و نزولات جوی مورد محاسبه دقیق قرار گرفته است؟
آیا اصولا در کشوری که منابع آبی در مسیر خود از شمال به جنوب و از غرب به شرق کمتر و کمتر می شود می توان روی سد سازی بر رودخانه هایی که اساسا همیشگی نیستند حساب باز کرد؟
برای خواندن اصل گزارش از لینک انتهای مطلب استفاده کنید.
@sahatzist
نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از فیلتر شکن استفاده کنید اما در صورتی که از تلفن همراه استفاده می کنید نیازی به فیلترشکن ندارید
yon.ir/ufVXy