✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز؛ بلوط‌های زاگرس را در کتاب‌های تاریخ جست و جو کنید!. 👈🏿

✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز؛ بلوط های زاگرس را در کتاب های تاریخ جست و جو کنید!
@sahatzist 👈🏿

1️⃣خبر آن لاین نوشت: جنگل‌های بلوط استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد یک ماه است در آتش می‌سوزند/ محیط زیست: امان نیروها بریده است!

«فوری فوری، اطلاعیه مهم، قابل توجه کلیه کارکنان منابع طبیعی، محیط زیست، دستگاه‌های اجرائی تشکل‌های محیط‌زیستی و دوستداران طبیعت، در جنگل‌های منطقه دارشاهی شهرستان بویراحمد آتش‌سوزی است، خواهشمند است جهت مهار آتش همکاری کنید».

اين متن پيامي است که براي خبررساني وقوع يک آتش‌سوزي جنگلي جديد در استان کهگيلويه‌و‌بويراحمد منتشر مي‌شود. مشابه اين پيام فقط با تفاوت در محل آتش‌سوزي، در يک ماه گذشته بيشتر از ٣٠ بار در کانال اطلاع‌رساني اداره کل منابع طبيعي اين استان منتشر شد.

به گفته مديرکل منابع طبيعي کهگيلويه‌و‌بويراحمد، بيش از ١٥٠ هکتار از مراتع و جنگل‌هاي اين استان از ابتداي سال جاری تاکنون طعمه آتش شده‌اند و در اين مدت، بيش از ٣٠ مورد آتش‌سوزي در جنگل‌ها و مراتع استان به وقوع پيوسته است. عزت‌الله بهشتي همچنين از وقوع ۱۰ آتش‌سوزي در دو روز ۲۶ و ۲۷ خرداد در اين استان خبر داد و گفت: آتش‌سوزي جنگل‌ها و مراتع به يک بحران تبديل شده است.
مراد فروهر، مدير روابط‌عمومي اين اداره کل در استان هم دراین‌باره به «شرق» مي‌گويد: «آتش‌سوزي‌هاي پي‌درپي و به نظر تمام‌نشدني در جنگل‌هاي استان، واقعا غم‌انگيز است و امان نيروها را بريده است. همه با زبان روزه مشغول مهار آتشی هستند که هر شب و روز در يک گوشه از جنگل‌هاي استان زبانه مي‌کشد. ديگر تواني براي نيروها باقي نمانده است. لطفا شما از طرف ما همه را از نابودي طبيعت استان آگاه کنيد. من تعجب مي‌کنم چرا در اين مدت هيچ خبري در‌اين‌باره در رسانه‌ها، کانال‌ها و شبکه‌هاي پرمخاطب خبري کشور نيست. اين رسانه‌ها مي‌توانند خيلي کمک کنند؛ نه فقط درباره آتش‌سوزي در استان ما بلکه برای اين همه آتش‌سوزي در حال وقوع در جنگل‌هاي کشور؛ در‌حالی‌که هيچ‌کدام را آن‌طور که بايد، خبري نکرده‌اند. فعالان رسانه‌اي محيط زيست و منابع طبيعي در پايتخت خيلي بايد بيشتر از اين به داد ما برسند».
با توجه به اينکه جنگل‌هاي زاگرس حدود ٤٠ درصد از کل جنگل‌هاي کشور را تشکيل مي‌دهد، سهم استان کهگيلويه‌و‌بويراحمد از جنگل‌هاي زاگرس در بين استان‌هاي زاگرسي کشور ٢٠ درصد است که بالاترين سهم و سرانه (١,٦هکتار به ازای هر نفر) جنگل را داراست که شامل گونه‌هاي بلوط، بنه، افرا، زبان‌گنجشک، زالزالک، گلابي وحشي و... هستند. در بين سطوح جنگلي استان، هفت درصد جنگل انبوه، ٢٩ درصد جنگل نيمه‌انبوه، ٥٣ درصد جنگل تنک، ٩ درصد درختچه‌زار و دو درصد جنگل‌هاي دست‌کاشت را شامل مي‌شود. در مجموع، جنگل‌هاي طبيعي استان داراي ٤٠ درصد فرم دانه‌زاد و ٦٠ درصد فرم شاخه‌زاد هستند. ارزش توليد آب جنگل معادل ١٤ برابر ارزش توليد چوب آن است.

مديرعامل شبکه زيست‌محيطي و منابع طبيعي کهگيلويه‌وبويراحمد گفت: جنگل و مرتع اين استان به عنوان سرمايه ملي متأسفانه در جلوي چشم‌ همگان با اين همه دلسوزي که وجود دارد، تبديل به خاکستر مي‌شود

http://www.khabaronline.ir/(X(1)S(agmgmrptzlsncswisiwidpf2wb))/detail/678418/society/environment

@sahatzist 👈🏿

2️⃣خبرگزاری مهر به مناسبت روز جهانی بیابان زدایی گزارش داد:زندگی یک میلیارد نفر در معرض خطر است!
بیابان‌زایی، تخریب زمین در مناطق خشک، نیمه‌خشک و خشک نیمه‌مرطوب است. این رخداد در درجه اول توسط فعالیت‌های انسانی و تغییرات آب و هوایی ایجاد می‌شود. اکوسیستم مناطق خشک، بیش از یک سوم از مساحت جهان را پوشش می‌دهد، و این سرزمین‌ها با استفاده نامناسب از زمین بسیار آسیب‌پذیر هستند. فقر، بی‌ثباتی سیاسی، جنگل‌زدایی، معدن‌کاوی، چرای بیش از حد، کشاورزی ناپایدار و آبیاری با شیوهٔ نادرست می‌تواند به طور کامل، بهره‌وری از زمین و فرصت تجدیدپذیری آن را تضعیف کند.

زندگی بیش از ۲۵۰ میلیون نفر به طور مستقیم تحت تأثیر بیابان‌زایی قرار داشته و حدود یک میلیارد نفر در بیش از صد کشور جهان در معرض خطر هستند. بیشترین تعداد این افراد را، بسیاری از فقیرترین شهروندان جهان و به حاشیه رانده شدگان که به لحاظ سیاسی هم در کشورهای ضعیف قرار دارند، تشکیل می‌دهد.
http://www.mehrnews.com/news/4006822/