✅تجدید نظر در برخی مناطق حفاظت شده در نقاط مختلف کشور. فارس.، کارشناس ارشد محیط‌زیست

✅تجدید نظر در برخی مناطق حفاظت شده در نقاط مختلف کشور
@sahatzist
🔹جلسه شورای عالی محیط زیست روز چهارشنبه به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهور تشکیل شد.

◀️در این جلسه در خصوص تجدید نظر در برخی مناطق حفاظت شده کشور که مشکلاتی را برای بخش های مختلف بوجود آورده اند، بحث و تبادل نظر صورت گرفت و با تصمیم اعضای شورای عالی محیط زیست مقرر شد بعضی از این مناطق حفاظت شده، در نقاط مختلف کشور افزایش یا کاهش داشته باشند.

◀️همچنین با توجه به ایراد سازمان بازرسی کل کشور به اضافه شدن 11 منطقه حفاظت شده ی کشور در دوران دولت نهم بدون مجوز شورای عالی محیط زیست و نیاز به تصویب این مناطق در این شورا، اعضا پس از بررسی با اجماع نظر این مناطق را مورد تصویب قرار دادند. فارس
@sahatzist
ساحت‌زیست

✍ #ربابه_ساریجالو ، کارشناس ارشد محیط‌زیست

🔹تهدیداتی که امروزه حیات‌وحش با آن دست و پنجه نرم می‌کند، در طول تاریخ بی‌سابقه بوده و همین امر بسیاری از گونه‌های حیات‌وحش را در معرض خطر انقراض قرار داده است. یکی از روش‌هایی که با توجه به دست درازی‌های انسان به حیات‌وحش و منابع مورد نیاز آن، می‌توان از آن با عنوان روشی برای حفاظت سود جست حفاظت از زیستگاه‌های گونه‌های حیات‌وحش تحت عناوین حفاظتی می‌باشد.
امروزه مناطق حفاظت شده تنها راه برای حفاظت از آخرین بازمانده‌های حیات‌وحش می‌باشد.
@sahatzist
🔹براساس استانداردهای جهانی (IUCN) مناطق تحت‌حفاظت می‌بایست حدود ۱۰ درصد از مساحت هر کشور را شامل شود. در سال‌های گذشته این مقدار در ایران حدود ۷/۶ درصد بود که در چند سال اخیر با تحت حفا‌ظت درآوردن مناطق جدید این مقدار به استاندارد‌های جهانی رسید‌ه است. در چند سال اخیر بحث‌ها بر افزایش مناطق و نائل شدن به استاندارد‌های جهانی بود و این‌بار زمزمه‌هایی بر کاهش و تجدید نظر درباره این مناطق است. آن شور و شوق افزایش عرصه‌های حفاظتی کجا و این مقدمه‌چینی‌های کاهش کجا.
کاش این بین مسئولان به این نکته توجه داشته باشند که کاهش مساحت این مناطق می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری را بر تنوع‌زیستی کشور به همراه داشته باشد‌. کاهش مساحت عرصه‌های حفاظتی نیازمند بررسی‌های بسیار تخصصی و ارزیابی‌های‌ منطقی سرزمین و همچنین نیازمند بررسی دقیق گونه‌های موجود در زیستگاه‌ها و کسب اطلاعاتی در ارتباط با عادات رفتاری و همچنین گستره‌ی خانگی هر یک از گونه‌های حیات‌وحش می‌باشد.
@sahatzist
🔹امروزه تنها ماَمن گونه‌های حیات وحش، مناطق حفاظت شده است، اما همانطور که مشاهده می‌شود این مناطق نیز دستخوش تغییرات و دست‌درازی‌های انسانی قرار گرفته و سبب نابودی و تخریب زیستگاه بسیاری از گونه‌ها شده است. بسیاری از گونه‌های کشور عملا نمی‌توانند در زیستگاه‌های بالقوه‌ی خود حضور داشته باشند و این به دلایلی چون تخریب یا تحت تصرف قرار دادن زیستگاه‌ها توسط انسان می‌باشد. این امر سبب محبوس شدن جمعیت‌ گونه‌ها در زیستگاه‌های فعلی و کوچکتر شدن جمعیت آن‌ها گشته است. بسیاری از زیستگاه‌های بینابینی و همچنین کریدورها که مهاجرت و رفت‌وآمد گونه‌ها را بین زیستگاه‌ها میسر می‌کرد، تحت تاثیر تجاوزات انسانی یا نابود شده یا در معرض نابودی قرار دارد. با کاهش همین مقدار مناطقی که بالفعل حیات‌وحش در آن حضور دارد با توجیه توسعه و یا ... می‌تواند ضربات سنگینی را بر پیکره‌ی بازمانده‌های حیات‌وحش و تنوع‌زیستی کشور داشته باشد.

🔹 امید که طرح‌های تصویبی گامی در جهت حفاظت و حراست از زیستگاه‌های منحصر بفرد کشورمان باشد‌ و نه تکرار چراغ‌ سبزهای زمین‌خواری‌.

ساحت زیست
@sahatzist