👥👥👥 خلاصه سخنرانی دکتر آخیم اشتاینر، معاون دبیرکل و رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل در دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران

👥👥👥 خلاصه سخنرانی دکتر آخیم اشتاینر، معاون دبیرکل و رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل در دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران

✅ امروزه می توان از عصر جدیدی سخن گفت که به اصطلاح آن را آنتروپوسن (Anthropocene) می نامند. در این دوران، رد پای اکولوژیکی انسان ها بر کره زمین به قدری عمیقشده که در حال تغییر شرایط زیستی و جغرافیایی زمین است.

✅ ما در صد سال گذشته نیمی از تالاب هایمان را از دست داده ایم، بیش از شصت درصد ذخایر ماهی کاهش یافته و اخیرا شاهد سفید شدن مرجان ها در صخره های مرجانی استرالیا بوده ایم. اینها نشانگر بر هم خوردن تعادل اکوسیستم ها و تغییر شرایط زیستی است. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، هر ساله هفت میلیون نفر از اثرات آلودگی ها میمیرند.

✅ جالب اینکه در کشورهای مدرن مانند آمریکا و ژاپن، این اوضاع وخیم تر است. به زودی کنفرانسی در نایروبی (کنیا) برگزار خواهد شد که ارتباط بین سلامت و رفاه انسان را با محیط زیست بررسی می کند.

✅ طبق آخرین سنجش صورت گرفته در ایستگاهی مستقر در هاوایی، میزان دی اکسید کربن جو به 407 پی پی ام رسیده و تاکنون زمین یک درجه گرم تر شده است. در دسامبر گذشته، توافق پاریس با هدف کنترل بیشتر و جدی تر پدیده "گرم شدن زمین" صورت گرفت.
در غیر این صورت، چهل درصد از جمعیت کره زمین در معرض کم آبی و عدم امنیت غذایی خواهند بود. پس محدودیت ها جدی هستند.

✅ دلیل اصلی چنین وضعیتی، اقتصاد مبتنی بر سوخت های فسیلی است. ما تاکنون رشد اقتصادی را با GDP اندازه گیری کرده ایم، اما این سودآوری ها به نفع عده ای و به ضرر عده ای دیگر تمام شده است.

✅ وقت آن رسیده که رشد اقتصادی مبتنی بر فشارهای بیشتر بر منابع زیستی نباشد. بایستی اقتصاد را بازآفرینی کنیم به طوری که هر کدام از ما بخشی از راه حل باشیم و نه بخشی از مشکل.

✅ امروزه ما در کنار چالش های جدی، فرصت های اسثنایی هم داریم. مثلا پیشرفت های زیادی در فن آوری اطلاعات شده است. اما اشتباه است اگر بگوییم همه مشکلات ما با این فن آوری حل می شود. ما شدیدا نیازمندیم رد پای اکولوژیکی را بر منابع زیستی کره زمین کاهش دهیم و در مورد کارهایی که هر روزه انجام می دهیم دوباره فکر کنیم. این مسئولیت مشترک ماست، چه در کشورهای توسعه یافته و چه در کشورهای در حال توسعه.

✅ بدین منظور سازمان ملل هفتاد هدف را با ادغام مباحث اکولوژیکی، اقتصادی، اجتماعی و... مشخص کرده که تا چهارده سال آینده به اجرا بگذارد.

ترجمه و تلخیص: لیسا پورلک

@WeLiveGreen
@Doechannel 🌏🌏🌏