همیشه شعبون یه بار هم رمضون!

همیشه شعبون یه بار هم رمضون !
@sahatzist
برای کسانی که دغدغه محیط زیستی دارند و اخبار آن را پیگیری می کنند شنیدن خبرهای بد تبدیل به عادت شده است و این مختص فعالین محیط زیست ایران نیست. در همه جای دنیا اخبار بدی از وضعیت محیط زیست منتشر می شود و این باعث سرخوردگی سبزهای جهان شده است. اما به تازگی نشریه گاردین در گزارشی هفت "ابرگرایش" صنعت را باعث نجات احتمالی سیاره زمین از مهمترین مشکل زیست محیطی جهانی یعنی تغییر اقلیم و گرم شدن زمین می داند.این در عوض همه خبرهای بدی که قبلا شنیده اید و بعدا خواهید شنید!
@sahatzist
1️⃣اولین خبر خوش تولید گوشت های صنعتی است. گازهای متصاعد از معده گاوها در دامپروری های صنعتی در کنار آلودگی ناشی از حمل و نقل غذای مورد نیاز دامداری های صنعتی، بعد از سوخت های فسیلی یکی از بزرگترین علت تولید گازهای گلخانه ای در جهان است. از طرفی رشد روزافزون تمایل مردم به خوردن گوشت باعث تشدید این عامل در همه نقاط جهان شده است و بدیهی است که نمی توان همه مردم دنیا را گیاهخوار کرد، پس چاره چیست؟چاره تولید گوشت به روش صنعتی و در آزمایشگاه است و خیر خوب اینکه شرکت های مواد غذایی نه تنها بر روی تولید صنعتی گوشت قرمز بلکه بر روی تولید آزمایشگاهی گوشت مرغ و ماهی نیز در حال سرمایه گذاری های عظیمی هستند. احتمالا تا دهه آینده شاهد این خواهیم بود که گوشت های در حقیقت "غیرحیوانی" و با قیمت بسیار پایین تر جایگزین گوشت های زنده خواهندبود. شما را نمی دانم اما اگر چنین اتفاقی بیفتد شاید خود من هم گیاهخواری را ترک کنم در پیک نیک ها به جای قارچ و بادمجان از خوردن گوشت جوجه آزمایشگاهی لذت ببرم!
@sahatzist
2️⃣خبر خوب دوم ارزان شدن تحصیل انرژی های تجدید پذیر است. جالب است بدانید که در یک دهه گذشته قیمت استحصال انرژی های پاک مثل صفحه های خورشیدی و توربین های بادی تا 90 درصد کاهش پیدا کرده است.

3️⃣خبر خوش سوم فروکش کردن اشتیاق کشورها در استفاده از سوخت های فسیلی است. در حالی که در سال 2013 پیش بینی شده بود که تا سال 2040 میزان استفاده از انرژی های کثیف تا 40 درصد افزایش یابد اما با توجه به معاهده پاریس این پیش بینی درباره سال 2040 تنها 1 درصد افزایش سوخت های فسیلی است! البته گاردین اشاره ای نکرده است که این وسط تکلیف ترامپ چه می شود که یک تنه در برابر هر امر خیری ایستاده و نماد شر مطلق محیط زیستی و البته غیر محیط زیستی شده است.
@sahatzist
4️⃣خبر خوش چهارم :استقبال شرکت های بزرگ خودروسازی مثل ولوو و جگوار و رور از تولید خودروهای الکتریکی است به گونه ای که این شرکت ها اعلام کرده اند تمام تولیدات خود را از سه سال آینده الکتریکی خواهند کرد. این به جز سرمایه گذاری های کلان شرکت عظیم تسلا است که دیروز برای اولین بار از تریلی برقی خود نیز رونمایی کرد. همچنین سرمایه گذاری های عظیم چین در خودروهای برقی و تولید انبوه و ارزان قیمت آن امیدهای بسیاری را در پایان استفاده از خودروهای بنزینی پدید آورده است به گونه ای که پیش بینی می شود تا سال 2030 بیش از 80 درصد خودروهای تولیدی جهان برقی خواهند بود. البته احتمال می دهم قسمت اعظم آن 20 درصد باقی مانده شامل نیسان آبی و پراید شرکت سایپا باشند.

ساحت زیست
برای خواندن ادامه روی INSTANT VIEW بروید.👇🏿

نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از فیلتر شکن استفاده کنید اما در صورتی که از تلفن همراه استفاده می کنید نیازی به فیلترشکن ندارید.
ساحت زیست
@sahatzist

https://goo.gl/sdjm57