✅از گنگ و جمنا تا کارون بی دفاع

✅از گنگ و جمنا تا کارون بی دفاع
@sahatzist
🔵چندی پیش رود وانگانوی—واقع در کشور نیوزلند—موقعیتی انسان‌گونه دریافت کرد. مائوری‌ها بیش از یک قرن تلاش کرده بودند تا رابطه‌شان با این رودخانه موردِ تأیید دولت نیوزلند قرار بگیرد. به دنبال این تصمیم، دو نفر به عنوان نمایندهٔ رودخانه تعیین شدند تا برای حفظ سلامتی و شادابی آن تلاش کنند. این اولین بار در جهان است که یک رودخانه حقوقی مشابه انسان به دست می‌آورد.

یک هفته بعد و به دنبالِ نیوزلند، هندوستان دومین کشوری در جهان شد که به رودخانه‌‌ها موقعیتی انسان‌گونه اعطا می‌کند. دادگاهی در ایالت اوتاراکندِ هند—واقع در منطقهٔ هیمالایا—چنین حکم کرد:
@sahatzist
🖋رودهای جَمُنا و گَنگ موجوداتِ زندهٔ انسانی هستند. این رودخانه‌ها در حال از دست دادن هستی‌شان هستند و وقت آن رسیده که اقداماتی خارق‌العاده‌ برای مراقبت و محافظت از آن‌ها انجام گیرد. علاوه بر این، این رودخانه‌ها برای هندوها مقدس هستند و نقشی مهم در معیشت فیزیکی و روحی ساکنان منطقه بازی می‌کنند… این رودخانه‌ها موجوداتی حقوقی و زنده هستند و همهٔ حق‌‌ها، مسئولیت‌ها و تعهدات‌ آن‌ها نظیر شخصیت‌های حقوقی خواهد بود.

از این به بعد، آلوده کردن یا خسارت‌ رساندن به این رودخانه‌ها، از لحاظ حقوقی معادل آسیب رساندن به یک انسان تلقی خواهد شد و قابل تعقیب قضایی است. به دنبال این رای، سه نفر به عنوان «سرپرست قانونی» این رودخانه‌ها انتخاب شده‌اند که قرار است از حقوق آن‌ها دفاع کنند.

🔵رودخانهٔ گنگ برای بیش از یک میلیارد هندی مقدس است. این رودخانه از یخچال‌های هیمالیا سرچشمه می‌گیرد، حدود ۲۵۰۰ کیلومتر طول دارد، از کشورهای هند و بنگلادش عبور می‌کند و زندگی و معیشت میلیون‌ها نفر به آن‌ وابسته است. طول رود جَمُنا قبل از اتصال به رود گنگ حدود ۱۴۰۰ کیلومتر است و آب آشامیدنی حدود ۱۹ میلیون ساکن دهلی‌نو را تأمین می‌کند. با این‌حال هنگام خروج از این شهر، این رود آلوده‌ترین رودخانهٔ هندوستان تبدیل شده است.
منبع :تارنمای مجله یوتوپیا

🔴آیا روزی خواهد زسید که غارت گران منابع طبیعی ایران با چنین حکمی روبرو شوند؟ آیا رودکارون با آن پیشینه تاریخی و ارزش های مذهبی و فرهنگی دیرینه اش کم از رودهای نیوزلند دارد؟ یکی از روش های برخورد حکومت های توتالیتر با منتقدان حکومت این است که ابتدا آنها را با تهمت های مالی و اخلاقی لجن مال می کنند و در نهایت در سکوت خبری و بیصدا آن ها را به قتل می رسانند یا تبعید می کنند. این همان کاری است که ما با کارون کردیم ابتدا کارون را به محل تخلیه پساب های خانگی و صنعتی تبدیل کردیم و انرا به لجن کشیدیم و سپس آن را با انتقال آب یا به عبارتی تبعید آب رسما نابود کردیم.البته با توجه به اینکه نه تنها رودهایمان بلکه کوه ها و دشت ها و دریا ها و جنگل ها و مراتعمان هم هدف چپاول بزرگواران زمین خوار است، بهتر است تا قاضی شجاعی پیدا شود تا کل خاک کشور ایران را شخصیتی حقیقی و انسان گونه اعلام کند هر چند که بعید است و قضات محترم ما گویا سرشان به چیزهای دیگری گرم است از همان چیزهایی که منصور نظری, شاعر منتقد به خاطر افشای آن ها شلاق خورده و در زندان است!
#کارون
#منصور_نظری

@sahatzist

http://uupload.ir/files/r4f0_untitled.jpg