‍ ✅مولف کتاب «درآمدی بر پارادایم جغرافیای جنسیت»: روحیه مردسالارانه که در جامعه است باعث آسیب دیدن محیط‌زیست شده است

‍ ✅مولف كتاب «درآمدي بر پارادايم جغرافياي جنسيت» :روحيه مردسالارانه كه در جامعه است باعث آسيب ديدن محيط‌زيست شده است.
@sahatzist
🔸نشست «زنان و مديريت شهري با تاكيد بر زنانه شدن چهره شهر» عصر شنبه 15 ارديبهشت ماه، در سراي انديشه و قلم سالن «تهران، شهر فرهنگ» برگزار شد.
به گزارش شهر فرهنگ، در اين نشست كه با مدیریت دکتر نسیم السادات شریعت پناهی و به همت و ميزباني اداره كل امور بانوان شهرداري تهران و به منظور تقويت حضور بانوان در عرصه‌هاي مختلف فرهنگي و اجتماعي برنامه‌ريزي شده بود، شخصيت‌ها و چهره‌هايي همچون شهربانو اماني، عضو شوراي اسلامي شهر تهران، دكتر فاطمه راكعي مدير كل امور بانوان شهرداري تهران، دكتر فضيله دادورخاني عضو هئيت علمي دانشگاه تهران و دكتر فخرسادات محتشمي‌پور حاضر شدند و پيرامون موضوع «زنانه شدن چهره شهر» سخنراني كردند. آنچه می خوانید بخش های از صحبت های فضیله داورخانی پیرامون نقش زنان در ارتقای محیط زیستی شهری است:

🔸دكتر فضيله داورخاني دانشيار دانشگاه تهران درباره مهم‌ترين مسائلي كه زنان در شهر با آن روبه‌رو هستند، گفت: امروزه در كنار مسئله زنان، مهم‌ترين مسئله جامعه ما محيط زيست است. ما در زمين زندگي مي‌كنيم و جز اين زمين جاي ديگري را نداريم و با دستان خودمان داريم اين زمين را از بين مي‌بريم.
@sahatzist
🔸مسائل زيست محيطي كه اين روزها با آن روبه‌رو هستيم ويژگي‌هاي سلطه‌جويانه بشر است. به اين معنا كه انسان تلاش كرده با ابزاري كه در دست دارد حداكثر استفاده را از زمين بكند و آن ويژگي سلطه‌جويانه را اعمال كند.

🔸من معتقدم اين ويژگي سلطه‌جويانه با آن ويژگي مردسالارانه در جامعه ما عجين شده و متاسفانه زمين و محيط‌زيست ما را به اين روز انداخته است. رشد تكنولوژي، رواج نظام سرمايه‌داري و روحيه مردسالارانه كه در جامعه است باعث آسيب ديدن محيط‌زيست و كره زمين شده است.

🔸مولف كتاب «درآمدي بر پارادايم جغرافياي جنسيت» با طرح اين پرسش كه چطور مي‌شود نياكان ما دو ميليون سال در زمين سرسبز زندگي كردند و زمين را سرسبز به دست ما بدهند در حالي كه ما قادر نيستيم زمين را سرسبز و سلامت در 100 سال پيش رو به فرزندانمان بسپاريم، ادامه داد: در 100 سال آينده كوير بزرگ ايران را خواهيم داشت كه واقعا فاجعه است.

🔸گذشتگان ما در معماري خودشان را منطبق كردند. كمترين چوب را در ساختمان‌ها به كار مي‌بردند و بيشترين انرژي را در خانه‌ها حفظ مي‌كردند. اما ما امروز با زندگي پرزرق و برقي كه داريم، با مبلمان‌هاي چوبي گران قيمتي كه داريم و هر چند سال تغييرشان مي‌دهيم جنگل‌هايمان را فداي زندگي لوكس خودمان مي‌كنيم. در حالي كه امروزه كشورهايي كه از نظر منابع طبيعي غني هستند به اين نتيجه رسيدند كه ارزش منابع طبيعي را نمي‌توانند با پول بسنجند. بنابراين در حفظ منابع طبيعي به شدت تلاش مي‌كنند.

🔸دكتر فضيله داورخاني در تكميل صحبت‌هايش اين سوال را از حاضرين در اين نشست پرسيد: چه كسي بايد زمين را حفظ كند؟

🔸 معتقدم آن مديريت مردانه‌اي كه وجود داشته تاثير خود را بر محيط زيست هم گذاشته است. مديريت مردانه‌اي كه با بهره‌گيري از محيط و سودجويي بيشتر از آن البته در كنار عوامل ديگر اين وضعيت را به وجود آورده است.
@sahatzist
🔸 نقش بانوان در محيط زيست و مديريت مصرف انرژي اهميت خاصي دارد چون زنان هستند كه نقطه شروع اصلاح مصرف و حفظ منايع حيات زيستي هستند و با طرح الگوي مناسب مصارف خانگي مي‌توانيم اين الگو را ابتدا از خانه‌ها شروع و بعد درجامعه تسري دهيم. از سوي ديگر زنان به لحاظ نقشي كه در پرورش و اجتماعي شدن كودكان ايفا مي‌كنند بسيار مهم است. در استفاده از منابع طبيعي، منابع انر‍ژي و بهبود شرايط محيط زيست كه به سادگي از كنار آن نبايد گذشت.
@sahatzist
ساحت زیست