‍ ما هم می‌توانیم ژاپنی عمل کنیم. (محمد فاضلی – عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)

‍ ما هم می‌توانیم ژاپنی عمل کنیم
(محمد فاضلی – عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)
✳️ ویدئوی «دولت اصلاحات را از خودش شروع کند» (https://t.me/fazeli_mohammad/1363) را که درباره کاهش مصرف برق کولرهای گازی سازمان‌های دولتی منتشر کردم، نوشته‌های زیادی از مخاطبان کانال #دغدغه_ایران دریافت کردم. یکی از نوشته‌ها تجربه یکی از اساتید دانشگاه صنعتی شریف تهران از رفتار مصرف برق در ژاپن بود. متن زیر را ایشان نوشته‌اند و شیوه مواجهه دو ژاپنی با کمبود احتمالی برق در کشورشان بعد از حادثه سونامی سال 2011 و از کار افتادن نیروگاه برق فوکوشیما را نشان می‌دهد.

✳️ متن زیر را بخوانیم و قبل از آن‌که ژاپنی‌ها را تحسین کنیم و خود را سرزنش می‌کنیم و از نبودن انسجام ملی یا بی‌فرهنگی ایرانیان سخن بگوییم؛ این بار سعی کنیم همان کاری را انجام دهیم که ژاپنی‌های متن زیر انجام می‌داده‌اند: صرفه‌جویی در مصرف برق و بالاخص صرفه‌جویی در استفاده از وسایل خنک‌کننده. عمل کنیم.

✳️ تهدید گرما و کمبود برق امسال را به فرصت تبدیل کنیم: فرصت متحد شدن برای غلبه بر یک مشکل ملی؛ فرصت آگاه شدن بر توانایی ما برای حل یک مسأله ملی؛ و فرصت گفت‌وگو، افزایش آگاهی و اراده برای حل مسأله برق امسال. بیایید با جدیت به صرفه‌جویی در مصرف برق بین ساعات 12 تا 17 و ساعات اوج مصرف از غروب آفتاب تا حدود ساعت 10 شب فکر کرده و عمل کنیم.

◀️ نوشته استاد دانشگاه صنعتی شریف

◀️ آقای فاضلی، من جعفرى دانشيار فيزيك دانشگاه صنعتى شريف هستم و دو خاطره از همكاران ژاپنى‌ام در ارتباط با موضوع ويدئوى اخير شما درباره صرفه‌جويى در مصرف کولرهای گازی دارم. من تابستان ٢٠١١ در مسير سفرم از سنداى ژاپن به تهران، با هيدتوشى فوكوياما از فيزيكدانان مؤثر ژاپن در فيزيك جامدات قرارى براى مباحثه علمى تنظيم كردم. اولين تابستان بعد از سونامى بود و در ژاپن بخشنامه شده بود از كولر استفاده نكنند. استاد مُسن با اينكه معاون دانشگاه علوم توکیو (Tokyo University of Science) بود مدام عرق خود را پاک می‌کرد، ولی وقتى معذب بودن من در تابستان توكيو را ديد، كمى فكر كرد و به استناد آيين‌نامه‌اى كه فقط براى هيئت‌هاى خارجى اجازه روشن كردن كولر مي‌داد، كولر را روشن کرد.

◀️ تابستان سال ٢٠١٢ در دومين تابستان بعد از سونامى استاد مهمان در دانشكاه كيوتو بودم. روشن كردن كولر آن سال مجاز بود، اما دماى کولر نبايد كمتر از ٢٨ درجه سلسيوس تنظيم مي‌شد. براى من ٢٨ درجه كفاف نمي‌داد و اغلب روى ٢٥ درجه تنظيم مي‌كردم. دانشجوى دكترى همكارم كه هم‌اتاقى من بود مجدداً دما را روى ٢٨ تنظيم مي‌كرد. من آخر كلافه شده و از او سؤال كردم كه به فرض من دما را روى ٢٨ قرار دهم، آيا كسى بازرسى خواهد كرد؟ دوستم جوابى داد كه در كشور ما قابل درك نيست: اين عدد ٢٨ درجه مبنا و علت دقيقى دارد كه حتماً با ملاحظه توان برق كشور از روى حساب و كتاب به دست آمده است و همه موظف به رعايت آن هستيم.

#کولر_گازی_کم_مصرف_کنیم
#کولر_گازی_26_درجه

(این متن را اگر می‌پسندید، برای دیگران نیز ارسال کنید.)
کانال #دغدغه_ایران: @fazeli_mohammad
کانال #موفقیت‌های_کوچک_ایرانیان: @IR_S_S