آینده روشن سیزده به دری و یک پیشنهاد ساده

آینده روشن سیزده به دری و یک پیشنهاد ساده
@sahatzist
✅چندین سال است که به مدد رسانه های مجازی در آستانه رویدادهای تاریخی مثل سیزده به در با حجم انبوهی از پیغام های محیط زیستی درباره لزوم حفاظت از طبیعت و نریختن و زباله و ...روبروییم. این پیام ها اگرچه هر سال بیشتر می شوند اما عکس ها و تصاویر بعد از این روز که نشان دهنده حجم انبوه زباله ها و دیگر آسیب های رسیده به طبیعت از سوی گردشگران این روز هستند این باور را به وجود آورده است که گویی همه مطالب آموزشی رد وبدل شده در روزهای قبل هیچ تاثیر عینی و ملموس نداشته و نتوانسته رفتار محیط زیستی را در مردم نهادینه کند. چرا؟
@sahatzist
✅من معتقدم از اساس این باور مخدوش است و چنین نیست.رسانه های مجازی اگرچه کمک بزرگی به فرهنگ سازی می کنند اما از آن طرف باعث بالارفتن انتظارات فرهنگی با سرعت بسیار بیشتری از بهبود رفتارهای فرهنگی مردم می شوند. به همین جهت با وجود اینکه رفتار زیست محیطی جامعه به وضوح ارتقا یافته اما شکاف بین "انتظارات زیست محیطی " با " رفتارزیست محیطی" باعث شده تا نوعی نامیدی و یاس از تاثیر آموزش های فرهنگی در فعالین محیط زیستی ایجاد کند.
@sahatzist
✅ فرهنگ سازی امری یک شبه و یک ساله نیست. رفتار زیست محیطی نیز مثل دیگر اجزا توسعه امری نیست که به سرعت اتفاق بیفتد. نیازمند صبر مستمر و تلاش مداوم است. اگر قرار بود رد وبدل شدن چند صد هزار یا چند میلیون پیغام و عکس در فضاهای مجازی تغییری عمده در وضعیت ما ایجاد کند آنگاه می توانستیم در بسیاری از حوزه های دیگر نیز شاهد تحولات عمده باشیم. باید این واقعیت را پذیرفت که نهادها و سازمان هایی که می توانند با تصویب قوانین و جرائم زیست محیطی تغییر رفتار جامعه را سرعت بخشند به دلایل مختلف علاقه ای به این کار ندارند. در چنین شرایطی تغییرات بسیار "تدریجی و حتی شکننده "خواهد بود اما این تغییرات تدریجی و شکننده تنها راه حل موجود است و باید با رفتار لاک پشتی آن کنار آمد. معتقدم اولین خصلت یک اکتیویست محیط زیستی صبر است.. و این صبر می بایست خیلی بیشتر از آن باشد که بخواهد غوره ای را حلوا کند. دومین خصلت هم بدون شک امید است. به طور مثال اگر روزی ریختن زباله ها در خیابان و طبیعت آزاردهنده نبود اما حالا هست ، این یک دست آورد بزرگ است. این امید بخش است و نباید آن را دست کم گرفت. وقتی موضوعی مایه گفت و گو می شود نشان دهنده این است که وارد زندگی روزمره شده است. محیط زیست امروزموضوع گفت و گوست و وارد زندگی روزمره همه مردم شده است و این امید بخش است.
@sahatzist
✅پیشنهاد می کنم گفت و گو درباره محیط زیست را مایه گفت و گوهای سیزده به دری خود کنیم. به این معنی که وقتی در استادیوم آزادی نحوه بازی فوتبالیست ها و وضعیت لیگ بن مایه اصلی گفت و گوی ما را تشکیل می دهد در جمع های خانوداگی به مناسبت سیزده به در نیز طبیعت و محیط زیست را حتی اگر شده به قدر ساعتی خمیر مایه اصلی گفت و گوهایمان قرار دهیم. مهم نیست که از بحران آب حرف بزنیم یا ریزگردها و مهم نیست که این گفت و گوها در جمع اقوام و آشنایان منجر به صدور بیانه یا راه حلی شود. بلکه هدف اصلی خود گفت و گو درباره محیط زیست است. چرا ؟
به قول حضرت مولانا :
آب کم جو تشنگی آور به دست
تا بجوشد آب از بالا و پست
@sahatzist
#ایمان_معمار