مطالعات بر روی استالاگمیت‌های ایران درباره آینده تغییرات اقلیمی خاورمیانه چه می‌گویند؟

مطالعات بر روی استالاگمیت های ایران درباره آینده تغییرات اقلیمی خاورمیانه چه می گویند؟
@sahatzist
✅ژورنال علمی کوارتنر اخیرا به بررسی نتایج تحقیقی پرداخته است که مبنای آن بر روی استالاگمیت های شکل گرفته در غارهای ایران است. اما استالاگمیت ها چه طور می توانند آب و هوا را پیش بینی کنند.

✅«استالاكتیت» و «استالاگمیت» ستونهایی سنگی هستند که در اثر رسوبات به جا مانده از چکیدن آب از سقف غارها طی چندین هزار سال شکل می گیرند. این رسوبات به صورت لایه لایه بر روی هم جمع می شوند و هر لایه می تواند همانند لایه های مورد مطالعه در علم زمین شناسی ، نشان دهنده میزان آب در دسترس و شدت تابش خورشید باشد.
تحلیل داده ها نشان می دهد که تقریبا در فاصله زمانی 55 هزار تا 130 هزار سال پیش همبستگی مشابهی بین استالاگمیت ها و دمای هوای آن زمان اوراسیا با وضعیت امروز این دو وجود داشته است و این امر می تواند تایید کننده الگوی اقلیمی امروز خاورمیانه و اوراسیا باشد.
@sahatzist
✅مدل های اقلیمی به دست آمده نشان می دهند که احتمال کاهش تابش خورشیدی خورشیدی درمنطقه خاورمیانه 10 هزار سال آینده بسیار کم است و این به این معنی است که این منطقه به این زودی ها از خشکسالی های رهایی نخواهد یافت . حتی مدل های بدبینانه تر پیش بینی می کنند که منطقه خاورمیانه در پایان قرن چنان خشک و گرم خواهند شد که عملا نمی توانند نگه دارنده جمعیت ساکنین خود باشند .
@sahatzist
ساحت زیست
https://www.upi.com/Science_News/2017/07/10/Iranian-stalagmites-suggest-Middle-East-unlikely-to-get-reprieve-from-drought/1621499708776/?utm_source=sec&utm_campaign=sl&utm_medium=8