این مطلب خلاصه‌ای است از مقاله. به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه:

این مطلب خلاصه‌ای است از مقاله
"بررسی آسیب‌های بی‌توجهی به قانون از منظر اخلاق زیستی در معدن آق‌دره تکاب"

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه:

آشکار است که اگر قانون در جامعه تولیدی کشور از اهمیت و قرب شایسته برخوردار نباشد، صدمات جبران ناپذیری به پیکره جامعه یعنی کارگران وارد خواهد شد.
در این راستا به مواردی از ماده قانون وزارت صنایع و معادن قانون معادن ـ مصوب ۱۳۷۷ـ و اصلاحات بعدی آن که باید سرلوحه تمامی ناظران و مجریان علی الخصوص معادن و کارخانجات تحت امر و نظارت این وزرات قرار بگیرد می پردازیم.

البته باید و نبایدهای اخلاق زیستی است که صحه بر قانون گذاشته و موجب احقاق حق محیط زیستی مردم خواهد شد.
@sahatzist


با توجه به مفاد ماده 24 و تبصره‌های آن می‌توان گفت که: تأسیس کارخانه و استخراج معدن با توجه به مواد مصرفی کمکی استحصال، باطله‌ها، گازها و بخارات حاصل از استحصال آن که اعم است از جیوه و بخارات جیوه – آرسنیک – اسید کلریدریک – جیوه موجود قابل ترکیب با مواد دیگر در طبیعت که اثرات مسموم کننده در زیست انسان و دام و نبات را به همراه دارد، خلاف قانون بوده است
اما تاکنون صاحبان معادن به این امر مهم توجه نکرده و اعمالشان در بایکوت خبری و اطلاع رسانی بوده است و حتی در بازرسی‌های علمی و حرفه‌ای نیز بر خطرات ناشی از این بی قانونی و عمل غیر اخلاقی اذعان نشده و اطلاع رسانی درست صورت نپذیرفته است.
@sahatzist

بر خلاف ماده ۵۳، معدن و پروژه فوق به صورت متوالی در سال‌های گذشته متوقف و کارگران خود را به بهانه های واهی اخراج نموده است و این مدعا را گزارش‌های رسانه ملی و استانی و اعتراضات چند ماه کارگران اخراجی تأیید می‌کنند.
@sahatzist

مدعای دیگر این است که از سال ۱۳۸۰ و شروع به کار معدن آقدره هزاران نوع موجود زنده مسموم و یا تلف شده‌اند- سقط‌های جنین دامی و انسانی - نوزادان معلول روستاهای همجوار معدن – تخریب و تهدید امنیتی منازل مسکونی – بیکاری مردم روستاها – فوت کارگران و مسمومیت جسمی و روحی آنان- میزان شمش‌های استحصال شده و سهم بیت‌المال همه وهمه در هاله‌ای از ابهام قرار دارند.

هرگونه تخریب و انجام عملیات معدنکاری در این محل مخصوصا طلا، موجب آلوده شدن آب‌های سطحی و زیر سطحی، خاک و آب و هوا با فلزات خطرناکی همچون مس، سرب، روی، جیوه، نیکل، آرسنیک و ... و نابودی چشمه‌ها و نهایتا سلامت جانی و آبی ساکنان روستاهای اطراف و تکاب را به خطر خواهد انداخت و این عمل برابر ماده ۹ مزبور و ماده ۶۸۸ و تبصره های ۱ و ۲ قانون مجازات اسلامی ممنوع است و امروزه جرم به حساب می آید که اگر ممانعت اصولی و اصلاح قانونی صورت نپذیرد فاجعه انسانی و اکولو ژیکی اتفاق خواهدافتاد.

در نهایت آنچه که می‌شود به آن تکیه کرد و کمک جست متکی بودن به اخلاق‌مداری در حیطه اخلاق زیستی و متعهد بودن به قانون و باید نبایدهای اخلاقی و قانونی در خصوص حفظ محیط زیست و منابع طبیعی و حقوق شهروندی تا حقی از انسانی و حیوانی و یا نباتی ضایع نگردد و از داشته‌های منابع طبیعی و نعمات خدادادی آیندگان هم بهره مند گردند.
@sahatzist


http://uupload.ir/files/ugu6_img_20170817_223444.jpg