🔴کافه خبر: از شمرخوانی وزارت نیرو تا پلاستیک‌نوازی وزارت نیرو!.. دهمین کشور پلاستیک‌نواز دنیا!

🔴کافه خبر: از شمرخوانی وزارت نیرو تا پلاستیک‌نوازی وزارت نیرو!

به غیر از آبگیری سد ایلیسو که خبرهای متفاوت درباره آن را منتشر کردیم، در تعطیلاتی که گذشت چند خبر محیط زیستی دیگر هم داشتیم که در زیر می‌خوانید:👇
@sahatzist
1️⃣ایران: دهمین کشور پلاستیک‌نواز دنیا!

🔸اگر تا به حال برای معرفی خودمان به مردم کشورهای دیگر از صفت مهمان‌نوازی استفاده می‌کردیم و از تکراری بودن آن خسته شده‌بودیم دیگر می‌توانیم از صفت پلاستیک‌نوازی برای توصیف احترام زایدالوصف‌مان به پلاستیک استفاده کنیم. چرا ؟
ایسنا خبرداده است که: سالانه ۱۸۵ هزار تن پلاستیک در کشور تولید می‌شود و ایران جزو ۱۰ کشور پرمصرف ظروف یک‌بار‌مصرف جهان است!
در ضمن اگر کیسه‌های پلاستیکی را با این فرض که بازیافت می‌شوند از زباله‌های تر جدا می‌کنید، بد نیست بدانید که طبق گزارش ایسنا پلاستیک سبک و نازک (مانند کیسه‌های پلاستیکی) به علت عدم توجیه فنی یا اقتصادی جزو مواد غیر قابل بازیافت به حساب می‌آیند و میزان بازیافت پسماندهای پلاستیکی کمتر از یک درصد و حداقل زمان تجزیه این‌ها در طبیعت بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ سال است.
@sahatzist

2️⃣دریاچه ارومیه‌ای شدن تالاب انزلی؟

🔸ایلنا خبر داد که :نایب دبیر شبکه سمن‌های محیط‌زیست استان گیلان با اشاره به وضیعت بسیار حاد تالاب انزلی گفت: متاسفانه سال‌هاست که عمق بسیاری از بخش‌های عمیق انزلی به یک متر رسیده، این درحالی است که امسال در همین بخش‌ها نیم‌متر آب هم وجود ندارد.

🔸زهرا جنسی ادامه داد: انزلی یکی از تالاب‌های استراتژیک است و بغیر از این‌که یک تالاب بین‌المللی است، در صورتی که خشک شود پیامدهای اقتصادی و اجتماعی بسیار زیادی هم برای مردم خواهد داشت یعنی اگر نخواهیم از دریچه محیط‌زیست به آن توجه کنیم؛ درصورتی که تالاب انزلی خشک شود با مشکلات عدیده‌ای روبرو خواهیم شد و همین اتفاق برای خیلی از تالاب‌ها با وسعت کم یا زیاد در حال وقوع است.

🔸عضو جمعیت زنان و جوانان مبارزه با آلودگی محیط زیست گیلان با بیان این‌که تالاب انزلی به شدت درگیر آلودگی است، تاکید کرد: برای نجات انزلی باید ورودی‌های انزلی را پاکسازی کرد، زرجوب و گوهر رود از جمله آلوده‌ترین رودخانه‌هایی است که شاید در دنیا وجود دارد و ما در کنار این رودخانه‌های آلوده زندگی می‌کنیم.
@sahatzist

3️⃣ایران هشتادم شد!

🔸فارس خبرداده است که :بر اساس گزارش 2018 شاخص جهانی عملکرد محیط زیست (EPI)، سوییس ، فرانسه، دانمارک، مالت، سوئد، انگلیس، لوکزامبورگ، استرالیا، ایرلند و فنلاند 10 کشوری هستند که بهترین عملکرد محیط زیستی را داشته‌اند.

🔸براساس داده‌های این پایگاه اینترنتی، سوییس بهترین عملکرد محیط زیستی را داشته است و جمهوری دموکراتیک کنگو ضعیف‌ترین عملکرد را داشته که در رتبه آخر این جدول قرار دارد.

🔸در رتبه بندی 2018 شاخص جهانی عملکرد محیط زیست، ایران در پله 80 قرار گرفته است و به نسبت سال 2016 با بهبود رو به رو بوده است. این رتبه بندی بین 178 کشور جهان صورت گرفته است.
@sahatzist
4️⃣ارومیه کربلا شده ، وزارت نیرو شمر!

🔸مسعود تجریشی مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه ضمن انتقاد شدید از وزارت نیرو به دلیل خودداری این وزارتخانه از رهاسازی آب سدها به دریاچه ارومیه اظهار کرد: جدول وضعیت سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه نشان می‌دهد که آب سدها سرریز شده، با این وجود وزارت نیرو از رهاسازی آب به دریاچه ارومیه خودداری کرده است.

🔸 اگر بر اساس نیازهای موجود، وزارت نیرو بخواهد منحنی بهره‌برداری سدها را از ابتدای سال آبی طراحی کند، اول مصارف کشاورزی و بعد سایر مصارف را تعیین می‌کند این در حالی‌ست که بر اساس قوانین موجود اولویت اول شرب، سپس نیاز زیست محیطی و در آخر کشاورزی است.

🔸وزارت نیرو از ترس این‌که برای فصل تابستان آب کافی نداشته باشد از ورود آب به دریاچه ارومیه ممانعت کرد. همین تصمیم نشان می‌دهد که بهره‌برداری منابع آب در کشور ما علمی نیست.
@sahatzist
ساحت زیست

https://t.me/sahatzist