🔴آب و برق را مجانی بکنیم یا نه؟!

🔴آب و برق را مجانی بکنیم یا نه؟!
@sahatzist
🔸تصمیم جدید نمایندگان مجلس برای مجانی کردن آب و برق مدارس واکنش های بسیاری را در پی داشته است. به صورت خلاصه مخالفان معتقدند که این قانون به ضورت ضمنی حاوی پیغام رایگان بودن منابع انرژی به نسل جدید است و در منطق بازار آزاد نیز هرچه که رایگان است بی ارزش و نامحدود و فراوان تلقی می شود. کسانی همچون کاوه مدنی از مدیران آموزش سازمان محیط زیست و خانم ابتکار به عنوان ریاست سابق سازمان و بعضی خبرنگاران که به صورت تخصصی به موضوع محیط زیست می پردازند از مخالفان این تصمیم شمرده می شوند.

🔸اما اصحاب علوم اجتماعی معتقدند نه گران کردن و نه ارزان کردن منابع انرژی مدارس نمی تواند به تنهایی متغیری تاثیرگذار در بهبود رفتارها و نگرش های زیست محیطی دانش آموزان تلقی شود چرا که اساسا هرگونه افزایش یا کاهش در هزینه های "فرآیندتحصیل " بیشتر بر دوش دولت یا والدین این دانش آموزان قرار خواهد گرفت و نسل جدید هیچ گاه مواجهه مستقیم و ملموسی با هزینه های تحصیل ندارند.
@sahatzist
🔸از طرفی دیگر این از عدالت اجتماعی به دور است که هر قانونی به صورت یکسان بخواهد در همه مناطق اجرایی شود. آیا کودک کپرنشین یا روستانشینی که حتی در خانه نیز از نعمت آب سالم برخوردار نیست و راه درازی را باید تا مدرسه طی کند با کودک شهرنشین طبقه متوسط به بالای کلانشهری مثل تهران که خود و خانواده اش دهها برابر کودکان محروم دور از مرکز "دچار مصرف اند" باید قوانین یکسانی را از سر بگذرانند؟!

🔸آیا دانش آموزان اهوازی که قربانی خشکسالی و گرد و غبار به خاطر پروژه های انتقال آب و سد سازی هستند باید ضمن تحصیل بابت آبی بی کیفیتی که از آن ها پیشتر دزدی شده به اندازه دانش آموزان شهرهای بزرگ با آب آشامیدنی قابل شرب در لوله کشی ها هزینه پرداخت کنند؟

🔸درنهایت شاید بتوان گفت ارتقای رفتارهای زیست محیطی نسل جدید نیازمند سیاست هایی است که یک سر آن شامل تحول در نظام آموزش و پرورش و یک سر دیگر آن بازنگری در کلیه متون و شیوه های تدریس است و نه بازنگری در قبوض شهری
ایمان معمار
@sahatzist
ساحت زیست

http://uupload.ir/files/y97f_download.jpg