✅سدهایی که هرگز سد رودها نخواهند شد! ✅

✅سدهایی که هرگز سد رودها نخواهند شد!✅

دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست با ارسال چهار نامه رسمی در مورخ ۲۵ و ۲۷ اردیبهشت ماه جاری، مهر باطل بر روند ساخت چهار سد را در استان های کهگیلویه و بویراحمد - سدهای شبلیز و شیو - ایلام (جزمان) و کردستان (باباخان) اعلام کرد تا تعداد سدهایی که در طول شش ماه گذشته ماتریس ارزیابی آنها منفی درآمده و سازمان رسما با ادامه ساخت آنها مخالفت کرده، به عدد ۱۸ برسد.

✅تامل برانگیزتر آنکه پرونده طرح های جدید سدسازی کماکان در شرایطی به سوی دفتر ارزیابی سازمان سرازیر است که به اعتراف شجاعانه وزیر محترم نیرو، ما در سدسازی افراط کرده و به جای آنکه برای تنظیم ۴۶ میلیاردمتر مکعب، سد بسازیم؛ هم اکنون برای تنظیم ۷۶ میلیارد متر مکعب سد ساخته ایم! یعنی: میلیاردها تومان پول صرف سندرمی به نام سندرم بتنیسم کرده ایم و سدهایی به ظرفیت ۳۰ میلیارد متر مکعب ساخته ایم که هرگز در پشت آنها، آبی جمع نخواهد شد! سدهایی مانند سد سیوند در فارس، شهید مدنی در آذربابجان و کریت در خراسان جنوبی! برآورد می شود با توجه به آنکه وزارت نیرو رسما اعلام کرده، هم اکنون برای اجرای طرح های نیمه تمام خویش نیاز به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه دارد؛ بنابراین میزان پولی که برای ساخت این سدهای بی فایده نابود کردیم، دستکم یکصدبرابر بزرگترین اختلاس ثبت شده در کشور، معروف به اختلاس خاوری است!
نگاه کنیم که واکنش ها نسبت به آن سه هزارمیلیارد تومان چگونه بوده و نسبت به این حیف و میل به مراتب گسترده تر و تاسف بارتر چگونه! چرا؟
این همه سکوت و انفعال در برابر آب سالاران سردارساز و طبیعت ستیز برای چیست؟!
بیاییم بپذیریم که راه نجات ایران از مسیر غلبه تفکر سازه ای در مدیریت آب نمی گذرد. بیاییم شجاعانه پایان دوران سدسازی و طرح های انتقال آب را اعلام کنیم.
و به جای آن بیاییم برای بازچرخانی حدود ۳۲ میلیارد متر مکعب پساب در بخش کشاورزی و صنعت و شرب برنامه ریزی کنیم. این آبهای ارزشمند را می توان تا ۱۸ بار بازچرخانی کرد.
بیاییم برای جلوگیری از هدررفت محصولات کشاورزی سرمایه گذاری کرده و نرخ ضایعات را از ۳۰ درصد به کمتر از ۵ درصد برسانیم تا از هدررفت ۲۷ میلیارد متر مکعب آب دیگر، ممانعت کرده باشیم.

🔴یادمان باشد:
هم اکنون بیش از ۹ برابر کل نیاز آب شرب ۸۰ میلیون نفر ایرانی را در سال به هدر می دهیم و به جای آنکه اولویت کشور، درمان این درد شرم آور باشد، خود را مشغول پروژه های خطرناکی چون بهشت آباد، سبزکوه، بن بروجن، گلاب، بیرگان، قطران، زاب، سیروان، داریان، شفارود، خرسان و طرح انتقال آب خزر به سمنان کرده ایم.
آیا تعیین اولویتهای واقعی توسعه برای کشور تا این حد دشوار است و یا آنکه گروهی قدرت سالار که منافع شان در نفهمیدن است، با تمامی توان رسانه ای و اهرم های فشار درون و برون دولتی و اجیر متخصصان جوانی که کاری جز سدسازی در دانشگاه ها یاد نگرفته و اینک از بیم بیکاری در برابر طرفداران محیط زیست صف آرایی کرده اند، می کوشند تا اپیدمی "نفهمیدن" را گسترش داده و کماکان خود را ناجی توسعه و سعادت کشور جا زده و ویروس تکثیر "سردارسازی در حوزه سازندگی" را با ترویج ساخت سدها و طرح های انتقال آب بیشتر نهادینه کنند.

✅در آخرین گزینه و چنانچه همه راه ها را رفته و باز با کمبود آب شرب روبرو بودیم، مثل مشکلاتی که هم اکنون در بخش هایی از هرمزگان، کرمان، یزد، خراسان جنوبی و اصفهان پیش آمده، باید به گزینه نمک زدایی از آب دریای عمان آن هم با استحصال از انرژی خورشیدی فکر کنیم و به این ترتیب، در مسیر تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی تاراج شده منطقه حرکت کنیم.

#سدسازی
#انتقال_آب

@darvishnameh