سود و زیان برجام برای محیط زیست.. قسمت دوم.. 🖋مسلم یوسف زاده

سود و زیان برجام برای محیط زیست

قسمت دوم

🖋مسلم یوسف زاده

3- ایران پس از تحریم به شدت تشنه توسعه دادن صنعت و ایجاد رشد سریع اقتصادی است. چنین رشدی ازسویی مصرف شدید منابع طبیعی مانند آب، خاک، انرژی (بخوانید سوخت های فسیلی)، مواد معدنی، چوب و... و از سوی دیگر تولید مضاعف ضایعات و انتشار آلودگی و گازهای گلخانه ای را به دنبال خواهد داشت.
4- اولویت یافتن رشد اقتصادی در شرایط پسابرجام همچنین می تواند اولویت های زیست محیطی و اکولوژیک را به حاشیه براند. وقتی قرار باشد به هر دری بزنیم تا عقب ماندگی اقتصادی دوران بحران هسته ای را جبران نماییم، کمتر به از میان رفتن سرمایه های طبیعی خواهیم اندیشید و البته هشدارهایی از این دست هم کمتر مورد توجه قرار خواهند گرفت. نمونه آزادراه تهران- شمال از این نظر باید مورد توجه قرار گیرد: علی رغم هشدارهای فراوان سازمان محیط زیست نهایتا به اجرا در آمد و اتفاقا در مرحله اول بخش مناقشه برانگیز آن با تحمیل خسارات زیاد ه جنگلهای منطقه ساخته شد.
5- ورود ایران به بازارهای جهانی و احتمالا حرکت به سوی عضویت در سازمان تجارت جهانی عملا به معنای اجازه یافتن ابرشرکت های چند ملیتی برای فعالیت در ایران است. این امر روند جهانی سازی را تقویت می کند. این روند علاوه بر ایجاد معضلات سیاسی- اجتماعی متعدد از طرق مختلف منجمله افزایش تجارت در مسیرهای دور، افزایش مصرف گرایی و در نتیجه دامن زدن به تولید و مصرف منابع و همچنین افزایش مصرف انرژی برای تولید هر چه بیشتر و در نتیجه تولید بیشتر گازهای گلخانه ای، به اکوسیستم کره زمین ضربه می زند.


#برجام_محیط_زیست
#مسلم_یوسف_زاده
#قسمت_دوم

کانال و وبلاگ ساحت زیست را برای دیدن مطالب بیشتر دنبال کنید:
https://telegram.me/sahatzist
http://sahatzist.blogfa.com/
برای ارائه نظرات ارزشمند و انتشار مطالبتان برای ما ایمیل بفرستید:
@sahatzist