مجری طرح انتقال آب :طرح انتقال آب خزر بر اساس سیاست‌های افزایش جمعیتی است :

مجری طرح انتقال آب :طرح انتقال آب خزر بر اساس سیاست های افزایش جمعیتی است :

این مطلب تلخیصی است از مصاحبه اسدالله افلاکی از روزنامه همشهری با مجری طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان.
@sahatzist
به اعتقاد منتقدان محيط‌زيست، منابع طبيعي و كارشناسان حوزه آب، اين طرح جز فاجعه ثمر ديگري ندارد اما متوليان آب كشور آن را راهكاري براي مقابله با بحران كم‌آبي عنوان مي‌كنند. طرحي كه به گفته مجري طرح نمك‌زدايي و انتقال آب خزر به فلات مركزي، نخستين طرح انتقال آب در حوزه ايراني درياي خزر است اما آخرين طرح نخواهد بود. اين طرح كه تا چندي پيش در حد يك گزينه مطرح بود با سفر اخيررئيس‌جمهور به سمنان قطعي شد و اكنون مسئولان آب كشور با وجود همه اعتراضات و انتقادات صاحب‌نظران محيط‌زيست، كمر به ‌اجراي آن بسته‌اند. مطالب ذیل حرف های آقای رهبری مجری طرخ در دفعا از آن می باشد.
@sahatzist
◀️منابع آب سطحي و زيرزميني كوير مركزي محدود است، اين در حالي است كه اين منطقه خشك از ويژگي‌هاي خاصي برخوردار است. از جمله معادن‌ و يكسري صنايع بالادستي‌ در اين منطقه وجود دارد. علاوه بر اين، كشور يك سياست جمعيتي را دنبال مي‌كند كه براساس آن جمعيت كشور بايد به 150 ميليون نفر برسد و اين جمعيت در همه مناطق كشور توزيع شود. اين درحالي است كه استان سمنان با مشكل كمبود منابع آب چه در بخش شرب و چه صنعت مواجه است.
@sahatzist
◀️رنظر داشته باشيد كه براساس آمار رسمي، افت سطح آب‌هاي زيرزميني در سمنان سالانه 70 سانتي‌متر است، درحالي كه ميزان بارندگي در اين استان 180 ميلي‌متر است. در نتيجه هم اكنون در اين استان آب موردنياز بيشتر با برداشت از ذخاير آب تأمين مي‌شود. اين درحالي است كه استان سمنان با مشكل كمبود منابع آب چه در بخش شرب و چه صنعت مواجه است.
◀️در مجموع 23 هكتار جنگل‌تراشي داريم اما براي اين كار نقاطي 5برابر مساحت جنگل‌تراشي را پيشنهاد كرديم كه در آنجا جنگل‌كاري كنيم. چالش ديگر ما با محيط‌زيست، در منطقه سمنان بود. در طراحي اوليه ، خط لوله انتقال آب از منطقه شكار ممنوع عبور مي‌كرد كه ما با اصلاح طرح، مسير عبور را به خارج از منطقه هدايت كرديم‌ ضمن آنكه براي انتقال آب از تونل استفاده نمي‌شود و لوله از روي زمين عبور مي‌كند و تنها در يك مقطع از تونلي كه موجود است استفاده مي‌كنيم.
@sahatzist
◀️راساس فهرست بهاي سال 95، هزينه مستقيم طرح 4700 ميليارد تومان برآورد شده است. هزينه‌هاي تأمين مالي بسته به مدل تأمين مالي برآورد مي‌شود. قرار نيست دولت هزينه‌اي تأمين كند. از درآمد عمومي هم تأمين نمي‌شود بلكه بخش خصوصي و غيردولتي تأمين‌كننده هزينه طرح هستند. نكته‌اي كه وجود دارد اگر اين پروژه مثل ساير پروژه‌هاي عمراني از محل تأمين اعتبارات دولتي اجرا شود قيمت تمام‌شده آب به‌طور ميانگين براي هر مترمكعب در سمنان 3800 تومان خواهد بود. اما اگر هزينه طرح از محل منابع مالي ارزان قيمت مثل صندوق توسعه ملي يا فاينانس خارجي با حدود 15درصد بهره تأمين شود قيمت هر مترمكعب آب در سمنان 4200تومان خواهد بود. ولي اگر اين هزينه از بازار با بهره 25درصد و بازگشت سرمايه5 ساله انجام شود بهاي تمام‌شده هر مترمكعب آب در سمنان 5700 تومان خواهد بود.
@sahatzist

خساراتي كه جبران پذير نيست
مجري طرح انتقال آب خزر به سمنان در اين گفت وگو در حالي از جبران خسارت‌هاي زيست‌محيطي سخن مي‌گويد كه تخريب‌هاي ناشي از اين طرح به‌ويژه در جنگل‌هاي هيركاني به هيچ عنوان جبران‌پذير نيست. براي نمونه عبور لوله با عث پاكتراشي جنگل مي شود و بديهي است كه كاشت نهال به معناي جبران تخريب جنگل نيست ضمن آنكه انتقال آب، تنوع زيستي جنگل‌هاي هيركاني را كه مهم‌ترين و درعين حال كهن‌ترين رويشگاه كشور محسوب مي‌شود با خطر جدي مواجه مي سازد . اينها نمونه‌اي از خساراتي است كه با اجراي طرح ، محيط زيست را با چالش جدي مواجه مي كند.

http://s1.upzone.ir/17238/3066128-4933553_1.jpg