🔴🔴فولاد برای مردم یا مردم برای فولاد/آب شرب ۲۰میلیون نفر در فولادمبارکه.. مهدی امینی/رزنامه شرق

🔴🔴فولاد برای مردم یا مردم برای فولاد/آب شرب 20میلیون نفر در فولادمبارکه

مهدی امینی/رزنامه شرق

گزارش امروز روزنامه شرق درباره فولاد مبارکه حاوی اطلاعات تلخ و گزنده ای است. مطلب زیر برش هایی از این گزارش است.برای خواندن متن کامل این گزارش روی INSTANT VIEW بروید.👇
ساحت زیست

@sahatzist
🔸 اگر میزان تولید مجتمع فولاد مبارکه را مطابق آمار سال نود و پنج، ده میلیون تن ملاک سنجش قرار دهیم و میزان آب لازم برای هر تن فولاد را به طور میانگین 230 متر مکعب در نظر بگیریم، با توجه به مصرف آب آشکار هر فرد که در طول روز به 300 لیتر می‌رسد، کارخانه فولاد مبارکه در سال آب شرب بیش از 20 میلیون نفر را مصرف می‌کند و این درحالی است که به گفته کارشناسان، فولاد مبارکه می‌تواند با تولیدنکردن فولاد و فروش برق تولیدی نیروگاهش همان سود فروش فولاد را به دست آورد و منابع ملی را حداقل برای چند سال بحرانی پیش‌رو کمتر هدر دهد

🔸طرح توسعه صنعت فولاد کشور اوایل دهه 50 بود که در دستور کار قرار گرفت. ذوب‌آهن در سال 1352 کارش را شروع کرد و کار کارشناسی برای ساخت کارخانه فولاد در بندرعباس نیز آغاز شد. با شروع جنگ تحمیلی شورای انقلاب ساخت این مجموعه را در سواحل کنار خلیج‌فارس و نزدیک به جبهه جنگ جایز ندانست و همچنین این استدلال وجود داشت که در بندرعباس مانند اصفهان آب شیرین وجود ندارد و گرمای هوا و خوردگی تجهیزات هم از دیگر معایب تولید فولاد در بندرعباس است.

🔸سروش کامیاب، مدیر پروژه فولاد بندرعباس اما بر این باور بود که مشکل آب را با شیرین‌کردن آن می‌توان حل کرد و خوردگی بالای فلزات با توجه به کارکردن کشتی‌های دنیا در این دریا بهانه درستی نیست. درباره گرمای هوا هم که شاهدیم پروژه‌هایی مانند آلومینیوم و پالایشگاه و فولاد بندرعباس بعدها برپا شد و مشکلی نداشت. کامیاب لابی اصفهانی‌ها و نفوذ در مجلس را در انتقال پروژه فولاد بندرعباس به اصفهان بی‌تأثیر نمی‌دانست.
@sahatzist
🔸شاید در کابینه بوروکراتی که به لهجه اصفهانی صحبت می‌کردند، تصور نمی‌شد روزی از طرف نمایندگان اصفهانی برای حل مشکل آب زاینده‌رود که بخشی از آن متأثر از صنعت است، نامه «بالا غیرتا» به دفتر رئيس‌جمهور فعلی واصل شود. منظور نامه مورخ 26 فروردین است که در آن نمایندگان استان اصفهان خواستار تشکیل جلسه اضطراری با رئیس‌جمهور درباره تمام‌شدن آب شرب پنج‌ میلیون نفر جمعیت استان اصفهان در مرداد و وجودنداشتن آب برای کشاورزان بودند و در کنار امضای نماینده‌ای تأکید شده بود: «بالا غیرتا غفلت نکنه!». مکاتبه‌ نمایندگان مجلس با رئيس‌جمهور در فروردین‌ماه منحصر به این نامه نبود.

🔸مجمع نمایندگان یزد نیز در نامه‌ای عنوان کرده بودند به‌دنبال قطع پی‌درپی آب آشامیدنی استان یزد، آب شهری از چاه‌های کشاورزی تأمین می‌شود و در صورت قطعی آب انتقالی، این وضعیت برای یک یا دو ماه دیگر می‌تواند برقرار باشد. در بخشی از نامه نیز با اشاره به تأمین نیمی از سنگ آهن مورد نیاز کشور از معادن استان یزد، این پرسش مطرح شده بود که اگر معامله‌ای شبیه آنچه با خط لوله انتقال آب استان یزد انجام می‌شود، صورت گیرد چه وجهی دارد؟
@sahatzist
🔸سؤالی که اینجا مطرح می‌شود، این است که کشوری که آب ندارد، طبق کدام آنالیز و مدیریت اقدام به گسترش صنعت فولاد خود در مناطق بیابانی و نیمه‌بیابانی می‌کند و هر سال با افتخار، طرح‌های توسعه جدید را رونمایی می‌کند؟ از میان مجتمع فولاد مبارکه، فولاد سنگان، فولاد امیرکبیر کاشان، فولاد سفیددشت چهارمحال‌وبختیاری، فولاد سبا، مجتمع ورق خودروی چهارمحال‌وبختیاری و مجتمع فولاد هرمزگان، فقط مورد آخر است که در کنار آب‌های آزاد بنا شده است و مابقی اما در راستای تحقق شعار «فولاد مبارکه به وسعت ایران»، در بیابان‌ها توسعه پیدا کردند تا شعار دهان‌پرکن «وسعت»، توسعه نامتوازن ناپایداری را رقم زند و با قربانی‌کردن منابع طبیعی که تنها مزیت نسبی آنها محسوب می‌شود، در بازارهای جهانی به رقابت بپردازند.
@sahatzist
ساحت زیست
ادامه گزارش را در INSTANT VIEW بخوانید.👇

https://goo.gl/wjKrNa