‍ 🌎معرفی کتاب: سرمایه‌داری و تخریب محیط زیست، در دفاع از زمین و کار.. مترجم: حامد صدیقی

‍ 🌎معرفی کتاب :سرمایه‌داری و تخریب محیط زیست، در دفاع از زمین و کار

🖊نویسندگان: جک بارنز , آلیس واترز , استیو کلارک

مترجم: حامد صدیقی
@sahatzist
🔵اگر به دنبال یک تحلیل مارکسیستی خالص و لخم از مشکلات محیط زیستی هستید و دلتان برای تکرار بی پایان واژه هایی مثل "امپریالیسم"، "حزب کارگر"، " مستعمره"، " ملل تحت ستم"، " استثمارگران"، "تضاد طبقاتی و اجتماعی" ، و..تنگ شده پیشنهاد می کنم این کتابچه کوچک هشتاد صفحه ای را مطالعه کنید. این کتابچه در حقیقت ترجمه مقاله ای مفصل است که در بولتن نیواینترنشنال 14 به چاپ رسیده است. محیط زیست گرایان در خارج از ایران چه خوششان بیاید و چه نیاید متحد نزدیک تر و قوی تری از چپ گرایان نخوهند یافت اما درباره ایران وضعیت پیچیده تر از آن است که بشود متحدی دائمی در نظر گرفت.
"محیط زیست" ایران همان قدر از نبود شفافیت های اقتصادی و سیاسی نظام های لیبرال رنج می برد که "کیفیت محیط زیست زندگی افراد جامعه" از نبود عدالت های طبقاتی در مضیقه است. به همین علت تقلید نعل به نعل محیط زیست گرایان ایران از دوستان خارجی خود و غلتیدن تمام و کمال به سوی گرایشات چپ اشتباهی استراتژیک خواهد بود.

🔵جک بارنز نویسنده اصلی این مقاله دبیر سراسری حزب کارگران سوسیالیست است. وی از سال 1963 عضو کمیته‌ سراسری و از سال 1969 یکی از مسئولین سراسری این حزب بوده است. او همچنین عضو هیأت تحریریه مجله‌ نیو اینترنشنال است. از اواسط دهه‌ 1970 جک بارنز در حزب کارگران سوسیالیست و با همیاری دیگران در سطح بین‌المللی جریانی را رهبری کرده که می‌کوشد تا احزاب کمونیستی ساخته شوند که اکثریت قاطع کادرها و رهبرانشان کارگران صنعتی و فعالین اتحادیه‌های کارگری باشند و عملا در فعالیت‌های گسترده‌ سیاسی‌یی شرکت کنند که مسیرش کسب قدرت توسط کارگران و خاتمه‌ی دیکتاتوری سرمایه است.از جک بارنز کتاب «دو جهان در شب: میراث امپریالیسم و راه پیشرفت اجتماعی و فرهنگی» در بازار نشر موجود است .

🔵از استیو کلارک، کتاب‌های چهره ی در حال تغییر سیاست در ایالات متحده(طلایه پرسو)، مدیریت استراتژیک سیستم های اطلاعاتی(دفتر پژوهشهای فرهنگی)، مبارزه ی طبقاتی و نبرد برای حقوق سیاهان(طلایه پرسو)، نیز در بازار کتاب موجود می‎باشد.
@sahatzist
🔵برشی از کتاب را در زیر می خوانید:

"دگردیسی طبیعت به وسیله کار، منشاء تمامی ثروت‌ها، منبع همه پیشرفت‌های حاصله در افزایش بارآوری اجتماعی، سرچشمه فرهنگ و عامل حفاظت از منابع طبیعی است. اساس و بنیان هستی مستدام بشریت بر این شالوده استوار شده است، اما استثمارگران، از همان مراحل، حامله طبقاتی کار را به گونه‌ای سازماندهی کرده‌اند که در راستای منافع خصوصی‌شان باشد. آنها جنگل‌ها را با قطع درختان و سوزاندن آنها نابود می‌کنند. حیات وحش را با شکار بی‌رویه و ماهیگیری بیش از حد، مسموم کرده و نهرها و برکه‌ها و سایر آبگیرها را نیست و نابود می‌کنند. این کتاب درباره ریشه‌های اجتماعی تاثیرات مصائب طبیعی بر طبقات گوناگون، تخریب محیط زیست و بررسی روش‌ پیشیگری از تخریب و ضرورت حفاظت از محیط زیست و نقش و تاثیر نظام سرمایه‌داری بر محیط زیست است.‌"

استفاده از مطالب ساحت زیست با ذکر منبع بدون اشکال است.
@sahatzist
ساحت زیست

برای دانلود مقاله روی لینک زیر کلیک کنید.👇