📈علم اقتصاد و کولبران.. ✍️تیمور رحمانی. دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران

📈علم اقتصاد و کولبران

✍️تیمور رحمانی
دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران

🔹حدود 13 سال پیش آمیخته ای از طنز، رمان و علم اقتصاد را نوشتم که یکی از داستانهای آن به نام "کاک قادر مادر مرده" به موضوع قاچاق کالا(یا به بین دقیق تر خرده قاچاق کالا) می پرداخت.

🔹در آن زمان که جوجه اقتصاددانی بیش نبودم هیچ گاه نمی پنداشتم بیش از یک دهه بگذرد و اقتصاد و مردم سرزمین ما از بابت اختلال در نظام قیمتها و به طور مشخص سیاستهای تجاری و ارزی همچنان متحمل هزینه هایی سرسام آور از نظر اقتصادی باشند تا چه برسد به اینکه جان شهروندان آن نیز در این راه هزینه شود و بر همین اساس در نوشتن و چاپ آن مطلب و سودمند بودن آن دودلی داشتم.
🔹اما اخبار مربوط به گستردگی قاچاق و مباحثی که حول آن مطرح است(به یاد آوریم که مدتی قبل آن اندازه حساسیت ایجاد گردید که صحبت از معدوم و نابود کردن کالاهای قاچاق مکشوفه مانند اتومبیل های لوکس به میان آمد)، آن پندار نویسنده را باطل ساخت.

🔹از آنجا که اقتصاد ما به تحمل زیان های سرسام آور اقتصادی ناشی از اختلال در سیستم قیمتها عادت کرده است، ممکن است یادآوری آن از سوی اقتصاد خوانده ها نیزکسالت آور شده باشد. اما آنگاه که اختلال در نظام قیمتها سبب از دست رفتن جان شهروندان این سرزمین شود و زمینه ای برای تهدید امنیت اجتماعی و ملی کشور، آنگاه یادآوری کسالت آور اختلال در نظام قیمتها و تذکر برای اصلاح در این زمینه هنوز توجیه پذیر است.

متن کامل مقاله دکتر تیمور رحمانی در خصوص اقتصاد و کولبران را در این شماره ماهنامه شبچراغ دنبال کنید👇👇👇

📰ماهنامه اقتصادی اجتماعی شب چراغ:
🆔@Shabcheragh_Monthly