🔹 معاون وزیر کار: انتخاب همتی برای ریاست بانک مرکزی از پدیده‌های عجیب بود/ قدرت مسعود نیلی فقط در حد داشتن ۴۰ پژوهشگر در موسسه نیا

🔹 معاون وزیر کار: انتخاب همتی برای ریاست بانک مرکزی از پدیده‌های عجیب بود/ قدرت مسعود نیلی فقط در حد داشتن 40 پژوهشگر در موسسه نیاوران است

▪️ علی سرزعیم: من سال ۹۵ با ناراحتی به آقای نیلی گفتم وقتی تاثیرگذار نیستید و دیگران تاثیرگذارند چرا می‌مانید؟ فکر نمی‌کنید همه تبعات بد و بدنامی‌ها دامن گیر شما خواهد شد و حتی به شاگردان شما و همفکرانتان خواهد رسید؟ استدلال ایشان این بود که حتی اگر بتوان ذره‌ای تاثیر مثبت گذاشت اخلاقی است که ماند و لو ناامیدانه تلاش کرد تا برای کشور تاثیر مثبت گذاشت حتی اگر به طور فردی آسیب دید.

🔺 همه مسئولیت‌ها دست آقای طیب نیا، نوبخت و سیف بود. تصمیمات را این‌ها می‌گرفتند. انتصابات را این‌ها انجام می‌دادند. خرج‌ها را هم آن‌ها می‌کردند. قدرت دست آن‌ها بود. دکتر نیلی فقط یک موسسه نیاوران با ۳۰-۴۰ پژوهشگر داشته و یک دسترسی هر از چندگاهی به گوش رئیس جمهور.

🔻انتخاب آقای همتی از جمله پدیده‌هایی است که در ایران دیده می‌شود. تا هفته قبل قرار بوده ایشان به عنوان سفیر ایران در چین شروع به کار کنند. به یکباره مشخص می‌شود ایشان گزینه نهایی تصدی بانک مرکزی است. کشور‌های پیشرفته راهی را طی کرده اند که به توسعه و پیشرفت رسیده‌اند. این راه توجه به تخصص گرایی است. در آنجا کسی که ۲۰ سال روی سیاست‌های پولی کارکرده، کتاب نوشته و مقاله کار کرده و دانش دارد، از سوی دولت دعوت می‌شود تا سکان هدایت بانک مرکزی را در دست بگیرد. انتخاب چنین فردی که مشق‌هایش را نوشته به نتیجه درستی ختم می‌شود. اینجا کاملا قضیه عکس است. کسانی به بانک مرکزی می‌روند که خود بانکدار بوده‌اند و تخصصی در سیاست پولی ندارند. آقای سیف بانکدار بود. یک کتاب پیشرفته در مورد سیاست پولی نخوانده و یک کلاس راجع به سیاست‌گذاری پولی نرفته بود. ولی یکباره می‌بینیم که بدون چنین سابقه‌ای چنین فردی برای تصدی ریاست بانک مرکزی نامزد می‌شود.

@shabcheragh_monthly