🔵 لزوم تبیین سیاست‌های بلندمدت اقتصادی در اقتصاد ایران

🔵 لزوم تبیین سیاست‌های بلندمدت اقتصادی در اقتصاد ایران

▫️ دکتر هادی صالحی اصفهانی در گفت‌وگو با ماهنامه اندیشه‌نامه

🔸 مقداری زیادی از مشکلات امروز ما ناشی از این است که همیشه سعی کردیم سیاستی را اجرا کنیم که مشکل امروز ما را حل می‌کند، بدون اینکه فکر کنیم که این سیاست بعد از یک دوره‌ای باز می‌گردد و به اقتصاد آسیب می‌زند.

🔸 اگر فرض کنیم که تحریم‌ها به یک شکلی- شاید با یک شدت کمتری- باقی می‌ماند، باید برنامه‌ریزی جامعی را بر این اساس شروع کنیم. باید برنامه‌ریزی کنیم و ببینیم که چه کالاهایی در داخل باید تولید کنیم و چه کالاهایی اگر تولید نشود، عیبی ندارد.

🔹 در این مسیر همکاری مردم و اعتمادسازی بین مردم و دولت جز ملزومات است. همه باید حس کنند که می‌خواهیم وضعیت کشور را در شرایط تحریمی بهتر کنیم و بسازیم و برای آن هم همکاری در سطوح و موارد مختلف لازم است.

🔹 مردم نباید انتظار داشته باشند که میزان مصرفشان همان مقداری باشد که سال گذشته بوده است. آن وضعیت نمی‎تواند ادامه پیدا کند. چون تحریم میزان دلاری که وارد کشور می‌شود را کم می‌کند و بخش قابل توجهی از ارزی که وارد می‌شود، برای سرمایه‌گذاری لازم است. لذا اگر سطح مصرف پایین برود و بتوان بخش قابل توجهی از درآمدمان را پس‌انداز کنیم، مقداری منابع خواهیم داشت که می‌توان آن را سرمایه‌گذاری کرد. برای اینکه این کار با موفقیت انجام شود، مردم باید حس کنند روی اینکه این منابع کجاها باید سرمایه‌گذاری شوند، درست برنامه‌ریزی می‌شود و آنها در تصمیم‌گیری شریک‌اند.

🔹 اگر درست سرمایه‌گذاری کنیم، خیلی از مشکلات حل خواهند شد. افزایش سرمایه‌گذاری، نیروی کار را هم به طور مؤثرتری به کار خواهد گرفت. الان یک نیروی عظیم تحصیل کرده بیکار در کشور هست. سیاست دولت باید بتواند شرایطی فراهم کند که ابزار تولید برای این‌ها ساخته شود.
حتی می‌توان از این نیروی کار تحصیل کرده در حوزه بهبود فناوری کمک گرفت تا بتوانیم با صرف وقت کمتر یا صرف منابع کمتر کالاها را تولید کنیم.

❇️ باید جامعه را امیدوار کرد که دولتی که روی کار است، می‌داند دارد چه می‌کند. به تخصص اهمیت می‌دهد و می‌خواهد که بسازد. در این صورت است که مردم می‌پذیرند در ازای مصرف بیشتر در آینده، امروز کمتر مصرف کنند.
@shabcheragh_monthly