🌀⭕️🌀این بدن کی از آن زنان می‌شود؟.. 🖌زهرا نوذری

🌀⭕️🌀این بدن کِی از آنِ زنان می‌شود؟

🖌زهرا نوذری

🌀باید می‌گذاشتند خودمان انتخاب کنیم؛ چه آن زمان که رضا خان، به زور مامورانش، روسری را از سر زنان برداشت و چه اکنون، که به زور گشت ارشاد می‌خواهند روسری را بر سر زنان نگه دارند.
به نظرم تداوم وضعیت‌های این‌چنینی – سلب مداوم اختیار و حق انتخاب- بی‌ارتباط با عوض شدن چهره‌ی دسته جمعی زنان بوسیله گیر کردن بین چرخ دنده‌های صنعت غول پیکر بدن نباشد؛ تداوم وضعیتی که باعث می‌شود زنان آرام آرام خودشان را، و قدرت انتخاب‌شان را از یاد ببرند و خیلی راحت جذب صنعتی شوند که ضمانت می‌دهد آنها را مورد پسند جامعه‌شان کند. – ضمن این‌که نباید این سوال را از یاد برد که این صنعت که بر مبنای نمایاندن بدن و چهره‌ی جنسیتی شده می‌چرخد، در جامعه‌ای که مسئولان‌اش به حجاب اجباری معتقدند، چرا باید این چنین قدرت‌مند به کار خود ادامه دهد؟-

🌀مگر نه این است که رتبه‌مان در استفاده از لوازم آرایش و عمل‌های زیبایی زبان زد کشورهای غرب و شرق است؟
این قیافه‌های ورم کرده شبیه به هم، همگی فریاد می‌زنند که ما خودِ متفاوت‌مان را دوست نداشتیم و حال، که همان شدیم که شما می‌خواهید، ما هم راضی‌ایم.
از قیافه‌های شبیه به هم که بگذریم به قیافه‌های عجیب‌تری برمی‌خوریم که بی‌ربط نیست کمی از آن‌ها هم بگویم:
- باید از دختران چادری‌ای گفت که -حتی در دانشگاه- با آرایشی غلیظ ظاهر می‌شوند و از آن طرف، با وسواس مراقب مقنعه و چادرشان هستند تا مبادا تار مویی بیرون بیاید؛
- و از دخترانی که تا وقتی ازدواج نکرده‌اند با چادر ظاهر می‌شوند و بعد از ازدواج به گونه‌ای تغییر می‌کنند – با آرایش‌های غلیظ و پوششی متفاوت- که شناخته نمی‌شوند؛ - بگذریم از این‌که برخی از آنها تنها می‌خواهند در جامعه‌ای که فریب‌کاری را می‌طلبد روزنه‌ای برای حق انتخاب خودشان بیابند و البته برای‌شان مهم نیست که خود، کارگذار فریب شوند-
- بهتر است از جلسه‌های تفسیر قرآن نیز بگویم؛ جلساتی که عملاً سالن مد است و همه‌ی خانم‌های آن‌جا – که بیرون از خانه چادر به سر می‌کنند- انگار همین حالا از آرایش‌گاه در آمده‌اند و گویی ملزم‌اند که در طول جلسه، دو بار لباس خود را تعویض کنند تا بقیه با شکل‌های متفاوت آن‌ها آشنا شوند.

🌀آنچه که باعث تعجب بیش‌تر است این‌ که، به اندازه‌ای زنان این دوگانه‌گی‌ها را راحت و مطمئن اجرا می‌کنند که به نظر می‌رسد آن‌ها، خود، از این دوگانه‌گی بی‌خبرند و یا ترجیح می‌دهند که بی‌خبر بمانند. همه‌ی این رفتارها و قیافه‌های مصنوعی در یک جمله به هم مربوط‌اند؛ وقتی یک صدا می‌گویند که بدن ما مال خودمان نیست!

🌀 امروز زنان معترض، خودشان را می‌خواهند و این اتفاق خوبی است. باید ماشین‌های ارشادتان را به پارکینگ ببرید و بگذارید خود انتخاب کنیم؛ که اگر خود انتخاب کنیم، هرگز این‌گونه انتخاب نمی‌کنیم و آگاهی‌ از انتخاب‌مان، و در نتیجه، مسئولیت‌ای که هر انتخاب با خود می‌آورد، ما را دچار این همه دوگانه‌گی و حیرانی و فریب‌کاری نخواهد کرد.

@sociologychannel
@sociology_of_sport