سهم ورزش در کارآفرینی اجتماعی.. ✍️جوادکریمی. دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی

سهم ورزش در کارآفرینی اجتماعی

✍️جوادکریمی
دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی

💢فرآیند خلق ارزش با استفاده از خلاقیت را می‌توان کارآفرینی نامید. براساس این تعریف حتماْ باید یک ارزش افزوده ایجاد شود که این ایجاد ارزش، مبتنی بر خلاقیت باشد. در واقع کارآفرین، با توجه به قابلیت‌های ذاتی و آموزش‌های دریافتی و تجربیات گذشته خود با ایجاد نوآوری در یکی از اجزای یک مدل کسب و کار و یا محصول یا خدمت به خلق و توسعه و تجاری سازی یک ارزش می‌پردازد که ارزش ایجادشده منجر به برطرف کردن نیاز و یا مشکلی از گروهی از مشتریان بازار هدف می شوند. برطرف کردن مشکلات گروه زیادی از مردم در قالب بهبود زندگی و کاهش هزینه تولید و جلوگیری ‌از آسیب‌های اجتماعی از اقدامات کارآفرینی اجتماعی است.

💢زمانی که سود حاصل از کارآفرینی در مواردی مانند موارد بالا و یا برای اهداف و یا توسعه سازمان هزینه شود، کارآفرینی اجتماعی نمود پیدا می‌کند. کارآفرینی اجتماعی فرآیندی خلاقانه برای حل مسائل و مشکلات اجتماعی است و کارآفرینان اجتماعی، ماموریتی برای خلق و نگهداری ارزش‌های اجتماعی در خود احساس می کنند، می‌توان این‌گونه بیان داشت که کارآفرینان اجتماعی علاوه بر کسب سود که جنبه سنتی کارآفرینی است، به‌دنبال آثار مثبت کارآفرینی در جامعه می‌باشند.

💢 کارآفرینی اجتماعی درون ورزش شامل سه عنصر است که باید واجد شرایط باشند: عنصر اجتماعی، کارآفرینی و ورزش. هنگامی‌که کارآفرینان ورزشی، یک مفهوم را برای سرمایه گذاری خود ایجاد می کنند، منابع مالی و غیر مالی را برای توسعه ایده ی خود جمع‌آوری می‌کنند. سرمایه گذاری‌های تجاری ورزشی شامل روند استفاده از منابعی است که می‌تواند به بهبود فرصت‌هایی که ممکن است از طریق مذاکرات تجاری حاصل شود، کمک کند.

💢کارآفرینی ورزشی به میزان زیادی در صنعت لباس ورزشی رخ داده است. شرکت های ورزشی مانند نایک و ریبوک با ورود به کمپین های بازاریابی‌ اجتماعی، کارآفرین بوده‌اند. به عنوان مثال کمپانی Ribbon Pink با هدف حمایت از سرطان پستان ساخته شده است و بخشی از سود شرکت را در این بخش و تحقیقات در بخش کاهش، درمان و مبارزه با سرطان هزینه می‌کند. همین‌طور لباس‌های مارک‌دار «نایک زنده»، به عنوان بخشی از کمپین بازاریابی عمومی نایک، رشد کرده است که باهدف کمک به بیماران سرطانی راه‌اندازی شده است.

💢باشگاه‌های فوتبال در انگلیس از طریق برنامه‌های فوتبال مانند «بازی برای موفقیت» فعال هستند و در زمینه کارآفرینی اجتماعی مشارکت می کنند و با تمرکز بر آینده ی مثبت و جنبه های مثبت اجتماعی و آموزش و پرورش، برنامه‌هایشان را اجرا می‌کنند. از این ‌رو ورزش دارای ظرفیت‌های بسیاری در کارآفرینی اجتماعی می‌باشد.

@sociology_of_sport