💢جامعه شناسی بدن: برساخت بکارت. (بخش دوم). ✍منصوره موسوی

💢جامعه شناسی بدن: برساخت بکارت
( بخش دوم)
✍منصوره موسوی

🔰تا آن جا که امروزه بکارت به نگرانی اصلی والدین در حین پرورش دخترانشان تبدیل شده است و پدر و مادران این دخترها در ترس دائمی زندگی می‌کنند و نسبت به تجاوز جنسی و روابط جنسی قبل از ازدواج دخترانشان دچار وسواس می‌شوند و آنها را نیز دچار وسواس می‌کنند. بطوری که زنانی از همه طبقات اجتماعی و اقتصادی با آن درگیر می‌شوند و زندگی جنسی شان توام با اضطراب و ترس و دلهره و نگرانی است.

🔰اگر به این اضطرابهای برخاسته از هنجارهای اجتماعی، دانش ناکافی درباره مسائل جنسی را نیز بیفزاییم، درمی‌یابیم که این دغدغه تا چه حد می‌تواند آزاردهنده باشد. ساختارهای پزشکی به جای آن که در خدمت اگاهی‌رسانی و رفع این دغدغه‌ها و اضطراب‌ها باشند، با پاک کردن صورت مسئله عملا آن را بصورت کسب و کاری برای پزشکان و ماماها درآورده است و با نبود آگاهی علمی و درست از مسائل جنسی و وجود اطلاعات نادرست و نارسا در این باره، ترمیم بکارت بصورت امری زیرزمینی و مخفی و گران‌قیمت درآمده است.

🔰پزشکی شدن بکارت و تعریف جنسیتی آبرو و شرم و حیا؛ پذیرش فرودستی زنان بعنوان امری مسلم و ارزش باکره بودن زنان را در پی دارد. زیرا با ترویج و تشدید نگرش تبعیض گرایانه و اینکه زنان حافظان آبرو خانواده هستند، مردان بر زنان خویشاوندشان بیشتر سخت می گیرند و نتیجه آن تنزل هویت زنان و مردان در جامعه و رواج فرهنگ دورویی و دروغگویی است که رابطه انسانی بین آنها را دچار خدشه می کند. زیرا زنان جوان را از داشتن کنش و رفتار صادقانه در جامعه منع می کند. و ناگزیر منجر به فرهنگ تقلب می شود. فریب و دروغ تبدیل به راهکاری ضروری برای بقای زنان در برابر شیوه های فرهنگی تبعیض آمیز، ستیزه جو و خشن می شود.

(Text 2)
@sociology_of_sport