♦️ هشت مارس طلیعه در هم شکستن دیوارهای «زیر جهان»

♦️ هشت مارس طلیعه در هم شکستن دیوارهای "زیر جهان"
@drsiminkazemi
🔻 هگل می گوید زن با سرکوب تشکیل می شود، و سرکوب می شود، چون دشمن اجتماع تلقی شده است. او بر آن است که جنس زن با تقسیم بندی حوزه عمومی (جامعه مدنی و حیات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی) و حوزه خصوصی (خانواده) تأسیس می شود؛ چنین تقسیم بندی ای، شکل آگاهی دو جنس را تعیین می کند و بر مبنای آن قوانین برای رفع تضادهای آن دو شکل از زندگی ساخته می شوند، که شامل قوانین بشری است که جامعه مدنی و مرد مظهر آنند و قوانین الهی که خانواده و زن تجسم آنند. در تحلیل هگل زن و به همراهش خانواده در «زیرجهان» قرار گرفته اند و "زیر جهان" از آن زن است چون شهروند به شمار نمی آید.

🚩 هشت مارس نوید شکسته شدن دیوارهای پوسیده "زیر جهان" و سر بر آوردن ناشهروندان در حوزه عمومی برای مطالبه حق و طلیعه پدیدار شدن باور برابری و رهایی انسان در جهان یکسره تاریک و نابرابرِ تحت سلطه مردسالاری و سرمایه داری است.

🚩 اکنون و در زمانه ای که تکاپوی زنان برای گذار از زیرجهان تنگ تباهی و فقدان آغاز شده، و نظم نرینه ی مستقر به چالش کشیده شده، آنانکه منافع فردی و طبقاتی و تداوم سلطه شان را در استمرار ستم جنسیتی یافته اند، ستیزی نابرابر و گستاخانه علیه زنان را صورت داده اند. این ستیز برای استمرار محرومیت و حبس زنان در زیرجهان، بار دیگر در هشت مارس 1397 تداعی می شود و به یادمان می آورد که راه سختی برای بازیافتن حقوق از دست رفته در پیش است و دمی نباید از پای نشست. 🌹
سیمین کاظمی