🦋معرفی کتاب تابوی زنانگی در دوهفته نامه شهربانو:

🦋معرفی کتاب تابوی زنانگی در دوهفته نامه شهربانو:
کتاب #تابوی_زنانگی نوشته منصوره موسوی دومین کتاب این نویسنده است که به موضوع #جامعه_شناسی_بدن می پردازد. جامعه شناسی بدن یکی از جدیدترین حوزه هایی است که در ایران اخیرا مورد اقبال و توجه جامعه شناسان قرار گرفته است. کتاب در 233 صفحه توسط #انتشارات_مروارید در دیماه 1397 منتشر شده هاست.

نویسنده در این کتاب و کتاب قبلی اش (زنانگی و بدن) با رویکرد جامعه شناسی بدن به مسائل زنان پرداخته است. تابوی زنانگی از منظر جامعه شناسی به امر جنسی، مادرانگی، کودک مادری و ازخودبیگانگی زن با بدنش می پردازد.

به باور نویسنده یکی از وظایف مهم جامعه‌شناسی‌‌ درک و دریافت تجربه افراد از بدنشان در جامعه است. اخلاق جنسی، روابط جنسی، و تمام حواشی آن درایران امروزی دستخوش تغییرات و حتی بحرانهای خاصی است که نیاز به مطالعه ای جامع و موشکافانه دارد. و جامعه شناسی بدن به عنوان روشی جدید در مطالعه آن چه که به رابطه بدن انسان و جامعه مربوط می شود می تواند یکی از بهترین حوزه ها در این زمینه باشد. در فرایندی که بدن زنان از بلوغ تا پیری و مرگ طی می کند، فرهنگ و جامعه اعم از اخلاق و عرف و سنتها و هنجارها و ارزشهای اجتماعی و ساختارهای قدرت حضور دارند.

این کتاب، بر مطالعه‌ی کیفی و گسترده‌ی تجربه‌ی زیسته‌ی #زنان از بدن‌شان متمرکز شده‌است. و نویسنده به مطالعه زنانی پرداخته است که به‌لحاظ روان‌شناسی رشد که مبنای تعریف سازمان ملل قرار گرفته، کودک قلمداد نمی‌شوند و مبنای مصاحبه‌ها را سنین هجده تا پنجاه سالگی گذاشته است. هجده‌سالگی به‌نوعی پایان سنین کودکی و پنجاه سالگی هم پایان سال‌های جوانی است.

این پژوهش که سه سال با کار فشرده به طول انجامیده است، در پی درک معنای تجربیات زیسته‌ی زنان هجده تا پنجاه ساله‌ای بوده‌است که تجربیات‌شان را از طریق مصاحبه‌های عمیق و طولانی و با سؤالات اکتشافی و باز روایت کرده‌اند.

مصاحبه ها با زنانی ( صد و سی مصاحبه‌ی انفرادی) از روستاها و شهرهای استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، ایلام، بوشهر، تهران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، لرستان، کردستان، کرمان، کرمانشاه، گلستان، گیلان، مازندران، مرکزی، هرمز گان، همدان، یزد و یک مصاحبه‌ی گروهی ده‌نفره در مشهد بوده است است.

با وجودی که از دیرباز درباره‌ی امر جنسی چه از طرف روان‌شناسان و چه از طرف زیست‌شناسان پژوهش‌های زیادی صورت گرفته است، اما این پژوهش‌ها در حوزه‌ی جامعه‌شناسی و مطالعات اجتماعی عمر اندکی دارند و جامعه‌شناسان اندکی به این حوزه‌ی مطالعاتی به‌طور خیلی ویژه‌ای پرداخته‌اند. در ایران این پژوهش اولین کار مدون در این زمینه به حساب می‌آید.
#معرفی_کتاب
https://t.me/zananegivabadan/986