گفت و گوی مسعود شجاعی (بخش دوم) …🔸در چند سال اخیر به نظر می‌آید رفتار و نگاه مسعود شجاعی به یکسری مسائل غیر فوتبالی جدی‌تر از سایر

https://t.me/hamshahrivarzeshi/1258
🔻🔻🔻🔻 گفت و گوي مسعود شجاعي(بخش دوم)


🔸در چند سال اخير به نظر مي‌آيد رفتار و نگاه مسعود شجاعي به يكسري مسائل غير فوتبالي جدي‌تر از ساير فوتباليست‌هاست. شما به خيلي از مسائل و معضلات اجتماعي مانند موضوع كودكان كار ورود كرديد، حتي در ملاقات با رئيس‌جمهور انتظار مي‌رفت مثل خيلي از فوتباليست‌ها در مورد پاداش صعود به تيم‌ملي حرف بزنيد، اما به موضوع اجتماعي ورود بانوان به ورزشگاه اشاره كرديد. اين توجه به معضلات و مشكلات اجتماعي از قديم دغدغه شما بوده يا در اين يكي- دوسال ايجاد شده است؟
مگر من چه کار شگفت‌انگیزی انجام داده‌ام که عجیب باشد و بخواهید به یقین برسید از امسال شروع کرده‌ام یا از قدیم دغدغه‌ام بوده‌است؟ حضور مادر من در ورزشگاه برای دیدن بازی پسرش، آیا مورد عجیبی است؟ یا حمایت از کودکانی که جای نشستن پشت‌میز کلاس‌درس، به‌جای لذت‌بردن از سنین کودکی‌شان، در خيابان‌ها با انواع خطر و ناامنی، باید جان بکنند تا پول در بیاورند.
اگر از آنها گفته‌ام یا سعی کرده‌ام کاری برایشان انجام دهم، عادی‌ترین وظیفه و مسئولیت یک ورزشکار ملی را ادا کرده‌ام. اتفاقاً اگر انجام ندهم باید بپرسید چرا به وظیفه‌ات عمل نمی‌کنی؟

🔸 چقدر كار‌كرد اجتماعي فوتبال و ورزش برايتان مهم است؟ به نظرتان فوتبال در كشور ما توانسته كار‌كرد اجتماعي اش را داشته باشد؟ فوتباليست‌هاي سرشناس ما توانسته‌اند در مسائل اجتماعي به عنوان يك ليدر ورود كنند؟
فوتبالیست هویتش را از جامعه می‌گیرد، اما در ازای آن چه خدمتی به جامعه می‌کند؟ ما از مردم طلبکار نیستیم، بلکه برعکس، بدون عذر‌ و‌ بهانه و بدون منت، وظیفه داریم در ازای توجهی که به ما می‌شود، در قبال شهرتی که جامعه نصیب‌مان کرده، خدماتی به جامعه ارائه کنیم. اتفاقاً حتی انضباط یک ورزشکار و رفتار‌حرفه‌ای او و تعهدش به باشگاهش هم شامل این مسئولیت می‌شود. ما به عنوان بازیکن، در آغاز فصل پای این تعهدات را امضا می‌کنیم اما چقدر به آن پایبند می‌مانیم؟ باشگاه چقدر پایبند می‌ماند؟ فوتبال ما در ساده‌ترین اصول حرفه‌ای‌گری مشكل دارد، چه برسد به انجام وظایف اجتماعی. ‎فوتبال ایران جلوه‌های روشن و زیبا هم دارد، اما گاهی زمینه‌ساز ترویج رفتارهای غلط در جامعه هم شده است. در تیم‌های اروپایی از جمله لیگی که من در آن بازی می‌کنم، همه دنبال کسب نتیجه‌اند اما مجموعه‌ای از اقدامات فرهنگی و اجتماعی را هم پیگیری می‌کنند. در ایران اما نتیجه‌گرایی به هر قیمتی و به هر وسیله و کلکی، حرف اول و آخر فوتبال‌مان را می‌زند. رويكرد اجتماعی فوتبال‌مان ناچیز است، مگر مواردی که برخی نمادها و نخبگان فوتبال بخواهند خودشان دستی بالا بزنند و قدمی بردارند. مثل اتفاقاتی که در زلزله اخیر افتاد و درخور تقدیر بود.

🔸 وقتي تصميم گرفتيد به مسايل اجتماعي ورود كنيد به اين فكر كرديد كه ممكن است بابتش هزينه بدهيد؟ در ايران اين‌طور جا افتاده كه فوتباليست‌ها بايد سرشان توي كار خودشان باشد و به جاهاي ديگر سرك نكشند.
آیا واقعاً همه فوتبالیست‌هايى که دغدغه مشکلات کوچه و خیابان و جامعه‌شان را ندارند، همگی به قول شما سرشان توی کار خودشان است؟ چون به نظرم این هم بد نیست که کاملا سر بازیکن توی کار خودش باشد! به این معنا که با تمام وجودش در خدمت هدفش باشد. حتما توی ذهن شما ده‌ها مثال وجود دارد از ورزشکارانی که در مقاطعی چهره شده‌اند، مدارج شهرت و محبوبیت را طی کرده‌اند اما درعمل، نه دغدغه تعهدات ورزشی‌شان را داشته‌اند و نه نگران مسئولیت‌های اجتماعی‌شان بوده‌اند. خود شما رسانه‌ها در این چهره‌شدن‌ها و غرور کاذب ورزشکاری که یک موقعیت و موفقیت كوتاه مدت به‌دست آورده، چقدر نقش داشته‌اید؟ ما اعضای یک جامعه‌ایم، باید کمک‌حال همدیگر باشیم. از مشکلات معیشتی گرفته تا بهداشت، فرهنگ، محیط زیست و... هرکس دارای موقعیتی است که می‌تواند یاریگر همنوعانش باشد، چرا باید دریغ کند؟

ادامه دارد.....
ادامه در كانال همشهري ورزشي 🔻🔻
@hamshahrivarzeshi