🔷 تحلیل فرهنگی از مدلینگ افراد دارای نقص عضو. شرحی بر فرهنگ جسمانی و روابط قدرت در ایران

🔷 تحلیل فرهنگی از مدلینگ افراد دارای نقص عضو
شرحی بر فرهنگ جسمانی و روابط قدرت در ایران

🔶ایرن واعظ زاده
کارشناس ارشد مطالعات فرهنگی

https://telegram.me/hamooniran

گذری بر تاریخ نشان می دهد، در هر برهه ی زمانی، استانداردها و معیارهای متفاوتی در خصوص بدن ایده آل انسان وجود داشته اما اینک جوامع و فرهنگ های مختلف بدن مندی را به روش های اساسا گوناگونی می سازند. بر همین اساس، صورت های مدرن بدن مندی را می توان الگوی غالب بدن مندی در جامعه ی کنونی به شمار آورد.

در سال های اخیر، دگرگونی های فرهنگی در ایران، ایده آل های فرهنگی و ارزشی متفاوت تری را از بدن به تصویر می کشد که این ایده آل ها به تدریج از بدن طبیعی به بدن اجتماعی سوق داده شده است. اما این بدن های اجتماعی و فرهنگی در جامعه ی ایرانی چگونه فهمیده می شوند و درک افراد از کالبدی که آن را در تصرف خویش دارند و همچنین معانی که برای اجتماع دارد به چه صورت است؟

با توجه به اینکه افراد دارای نقص عضو (یا حتی افراد مبتلا به سندروم داون) در بسیاری از کشورها به مدلینگ روی آورده و فعالیتی حرفه ای در این عرصه دارند و این موضوع، امری پذیرفته شده و رایج در دنیا است، در ایران اما مدلینگ شدن این قشر اغلب با چالش ها و نگرش های متفاوتی توام می باشد که بعضا آمیزه ای از ترحم و تمسخر است.

شایان ذکر است که دغدغه ی نگارنده در نوشتار پیش رو، بررسی اجمالی مطالعات فرهنگی بدن افراد دارای نقص عضو در حوزه ی مدلینگ و همچنین چگونگی رابطه ی متقابل میان بدن افراد و قدرت های موجود اجتماعی در این عرصه است و هدف به هیچ روی بسط تجمل گرایی و پرداختن به مسئله ای لوکس نمی باشد.

🔷 ادامه مقاله را در وبسایت هامون ایران پی بگیرید:
http://www.hamooniran.com/item/10343