مدیریت بدن زنانه و رابطه‌ی آن با طلاق.. ✍🏻بهار بی باک

مديريت بدن زنانه و رابطه ی آن با طلاق

✍🏻بهار بی باک
(کارشناس ارشد حقوق زن)


🔹در عصر حاضر ظاهر بدن افراد معرف برداشت از خویشتن خود و قضاوت دیگران در مورد نمای ظاهری شخص نقش اساسی ایفاء می کند . در چند دهه اخیر بحث مدیریت بدن در ایران پررنگ تر شده است و زنان دختران تمایل خود را در این بحث مدیریتی بیشتر از مردان نشان داده اند.در اصل ، تناسب اندام به عنوان معیار زیبایی و مقبولیت در اجتماع مورد توجه قرار گرفته است .

🔹مدیریت بدن به معنای نظارت و دستکاری های مستر و ویژگی های ظاهری و مرئی بدن است . این مفهوم به کمک معرفه هایی مانند کنترل وزن از طریق ورزش مستمر ، رژیم غذایی ، داروهای صنعتی و سنتی ، دستکاری پزشکی ، اهمیت دادن به مراقبت های بهداشتی و آرایشی ، استحمام روزانه ، مدل مو ، آرایش یا اصلاح صورت ، استفاده از انواع عطر ها و خشبو کننده ها ، کاشت و طراحی ناخن برای دختران و زنان ایرانی ارزش شده است .

🔹امروزه زنان و دخترا ن هزینه های هنگفتی را متحمل می شوند برای آنکه ظاهر خود را آنچنان تغییر دهند تا بتوانند از مقبولیت اجتماعی برخوردار شوند .

🔹در طی 50 سال گذشته در آمریکا ، استاندارد زیبایی ، لاغری بوده است . از ان جهت که در فرآیند انتخاب های مردم مسئله زیبایی و تناسب اندام مهم بوده است و زنان لاغر مورد مقبولیت و دارای ارزش بوده اند . البته اینکه زیبایی تنها به ظاهرمعطوف نمی شود امری مسلم است.همانطورکه درتحقیق گروه « داو » در سال 2004 این نتیجه کسب شد که 44% از زنان معتقدند که زیبایی مقوله ایی فراتر از ویژگی های جسمانی است .

🔹بحث مدیریت بدن با بحث حق مالکیت بر بدن به خصوص برای زنان دارای همپوشانی ویژه ایی است . هر انسانی این حق را دارد که در آزادی کامل راجع به وضعیت بدنی خویش تصمیم گیری نماید . به موجب این حق هر انسانی می بایست از هر نوع فشار خارجی که بدن او را تحت تاثیر قرار می دهد مصون بماند .

🔹در حال حاضر زنان و دختران ایرانی به اندام و ظاهر جسمانی خود اهمیت بسیاری می دهند . اما آیا همگی آنان از جهت سلامت و مدیریت بدن این کار را می کنند ؟ آ یا زنان از طرف همسران خود به این سمت و سو نرفته اند ؟ آیا دختران برای داشتن جاذبه جنسی تغییرات ظاهری در خود ایجاد نکرده اند ؟
تا به حال چند درصد مردان در تمامیت مالکیت بدن همسر خود دخالت کرده اند ؟ آیا بیان جملاتی از قبیل تو چاق هستی ، چرا اندامت مانند فلانی نیست ، چرا مدل مو و آرایش تو اینگونه است ، بهتر است بینی خود را عمل کنی ، پیرسینگ تو را زیباتر میکند و .... تعرض به مالکیت بدن زن نیست ؟

🔹از آن جاکه هر نوع تغییری در وضعیت ظاهری و داخلی بدن انسان می بایست با رضایت خود شخص باشد ، آیا با بیان موارد ذکر شده در بالا ، اگر زنی بعد از حرف شوهرش بینی خود را جراحی کند ، ناخن بکارد ، پیرسینگ استفاده کند ، لاغر شود یا چاق شود ، به میل خود این اقدامات را انجام داده ؟
شاید یک زن برای اینکه کانون خانواده را حفظ کند و آن را از مفاسد مصون بدارد ، این اقدامات را در خصوص ظاهر خود انجام دهد اما حق زن این میان چه می شود ؟ حق مالکیت بر بدنی که عملاً زیر پاگذاشته می شود .

🔹چه بسا بسیاری از طلاق ها که در دادگاه ها رخ می دهد و علت عمده آنها همین ایراد گرفتن های مرد از ظاهر جسمانی همسر خود باشد .
درست است که ظاهر و ویژگی های جسمانی از قبیل چاقی ، لاغری ، داشتن بینی بزرگ ، گوشتی یا استخوانی ، نداشتن پاهای خوش فرم ، نداشتن انگشت های دست کشیده و بلند از دلایل طلاق نمی باشد و شاید نوشتن آن ها در دادخواست کمی مسخره و مضحک به شمار بیاید ، و اگر دلیل اصلی طلاق مطرح شوند ، باعث رد دادخواست می شود ، اما همین ایراد گرفتن از طرف مقابل باعث به وجو آمدن مشکلات بعدی بسیاری می شود که آن ها می توانند دلایل محکمی برای طرح دعوی طلاق باشند .
@sociology_of_sport