🔮جایگاه ورزش زنان کجاست؟. ✍اعظم شیرویی.. 🔰ورزش زنان در اولویت نیست این را همه می‌دانند!

🔮جایگاه ورزش زنان کجاست؟
✍اعظم شیرویی

🔰ورزش زنان در اولویت نیست این را همه می دانند! و حرف زدن درباره حقوق بانوان گفتمان مأیوس کننده است. ما درباره حقوق بدیهی خود چانه زنی می کنیم و این خود کار سختی است. آیا زنان اصلا در سطح مدیریت با همان تعداد کم در وزارت خانه ها و فدراسیونها که پست ها و مدیریت های فرمالیته و تشریفاتی دارند حق انتخاب و نظر دارند؟ اصلا چرا زنان و ورزش آنها مسئله شده آیا بیان مسئله درست بیان شده تا پاسخ درستی داده شود؟ اینها برای من که خودم با ورزش ایران در یکی از رشته ها بزرگ شدم و دوستانم در رشته های مختلف که مسائل متفاوت را مشاهده کردیم تبدیل به سؤال شده.

🔰ورزش مدرن از دیرباز زمینه فرهنگی مهمی جهت ایجاد و بازتولید هویت های مردانه و پرجاذبه تک جنسیتی بوده است و مؤسسات ورزشی چه در سطح حرفه ای و چه آماتور هنوز نسبت به حضور کامل زنان با محدودیتهای رسمی و غیر رسمی عمل می کنند. تخاصم در ورزش زنان کهنه, ریشه دار و ناتمام بوده و به منطقه جغرافیایی خاصی اعم از کشورهای پیشرفته و جهان سوم مربوط و محدود نیست.

✴️جرنیفر هارگریوز : به بیان ۳ استراتژی برای زنان در سیاست ورزی ورزشی می پردازد :

🔰روش اول ، روش باهم گزینی است در این روش زنان پا به پای مردان در حیطه های ورزش مردانه تلاش می کنند و بیشتر نقش هایی را که توسط مردان خلق و کنترل شده است را به دست می گیرند و فمنیست های لیبرال از این روش حمایت می کنند.

🔰دومین روش ، روش جدایی طلبی است این روش مستلزم تحقق استعداد و ظرفیت زنان با سازماندهی مسابقات یا انجمن های ورزشی به صورت کاملا مستقل از مردان شکل می گیرد و فمنیست های رادیکال از روش جدایی طلبی حمایت کرده و حضور ورزشی زنان و در عین حال خصوصیات عاطفی را در ورزش رواج می دهند خصوصیاتی که ارزشهای مردانه در آن جایی ندارد.

🔰روش سوم روش همکاری مابین زن و مرد است این روش به خلق مدل های ورزشی نوین کمک می کند مدل هایی که تفاوت های جنسیتی را نفی می کند و فمنیست های سوسیالیست طرفدار روش همکاری هستند ، شواهد نشان می دهد که روش همکاری نسبت به دیگر روش ها از حیث نظری و عملی کاملتر است . و اکثر کشورهای پیشرفته در توسعه ورزش زنان از این روش حمایت می کنند و تا حدی از ناعدالتی های اولیه ورزش زنان کاسته اند .

🔰ما هم باید از این روش الگو بگیریم و ابتدا نیازهای اولیه و مسئله اولیه ورزش زنان را حل کنیم ما واقعا در حرف داریم از کدام روش استفاده می کنیم آیا اصلا استفاده می کنیم ؟در واقع تربیت ورزشکار و ایجاد رشته های ورزشی باید به عنوان امری نهادینه و هدفمند در جامعه ما صورت گیرد نه اینکه ما تحت فشار و اجبار فدراسیون های بین المللی به این کار اقدام کنیم.

🔰ورزش زنان همیشه با افعالی نهی کننده برای ما آشناست و به ان عادت کرده ایم اگر ورزشکار ، مربی ، مسئول و خبرنگار ورزشی زن بوده باشید حتما به افعال ( نمی شود ، نمی توانید ، نباید) زیاد برخورده اید، امید به روزی که مدیران زن ما تصمیم گیرنده برای حق خود باشند و در جبهه مخالف خود نباشند و با همکاری همه کنشکران انسانی کمی از مشکلات ورزش زنان و حضور زنان برای رسیدن به حق طبیعی شان تلاش کنند. امیدواریم این گفتمان مایوس کننده به نتیجه برسد.

@sociology_of_sport