🚫طرح اصلاح قانون گذرنامه به نفع «زنان فرهیخته» تقدیم مجلس شد …​​​​​​​💢طرح اصلاح قانون گذرنامه با قید دو فوریت تقدیم هیأت رئیسه مجل

🚫طرح اصلاح قانون گذرنامه به نفع "زنان فرهیخته" تقدیم مجلس شد


​​​​​​​💢طرح اصلاح قانون گذرنامه با قید دو فوریت تقدیم هیأت رئیسه مجلس شده تا "امکان حضور بانوان فرهیخته در مجامع بین‌المللی تسهیل شود". فعالان حقوق بشر گفته‌اند که این طرح گام جدیدی برای رفع تبعیض علیه زنان برنداشته است.

💢فاطمه ذوالقدر، عضو هیأت رئیسه فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، یکشنبه (۲۵ تیر / ۱۶ ژوئيه) گفت که ۱۷ عضو فراکسیون زنان مجلس طرح اصلاح قانون گذرنامه با قید دو فوریتی را امضا و تقدیم هیأت رئیسه مجلس کرده‌اند.

💢نماینده مردم تهران در مجلس گفت که بر اساس طرح اصلاح بند ۳ ماده ۱۸ قانون گذرنامه که "نام دیگر آن طرح اصلاح قانون گذرنامه در راستای تسهیل امکان خروج زنان ایرانی است به زنان ورزشکار، نخبگان یا هنرمند یا غیره که دارای شرایط ویژه هستند، اجازه داده می‌شود که بدون اجازه همسر یا قیم و با اجازه دادگستری از کشور خارج شوند".

💢طبق بند ۳ ماده ۱۸ قانون گذرنامه جمهوری اسلامی صدور گذرنامه برای زنان شوهردار منوط به توافق همسر آن‌هاست.

💢بر اساس تبصره الحاقی این طرح، حج تمتع، شرکت در مسابقات ورزشی، المپیادها و مسابقات و همایش‌های علمی، فرهنگی و اقتصادی به نمایندگی از طرف ایران با تایید مراجع ذی صلاح جزو موارد اضطراری محسوب می‌شود و ذی نفع حق دارد نسبت به نظر دادستان در مدت ۱۰ روز پس از ابلاغ به مرجع صالح اعتراض کند.

💢از این بخش خبر ناروشن ایرنا برمی‌آید که اگر دادستان هم موافق خروج یک زن به دلایل ویژه از کشور نبود، آن زن می‌تواند به مرجعی صالح (دادگاه) شکایت کند.

💢پیش از این مواردی از جلوگیری شرکت زنان ورزشکار در مسابقات بین‌المللی به علت مخالفت همسرانشان رسانه‌ای شده است. زهرا نعمتی، عضو تیم ملی تیراندازی با کمان بانوان توانخواه ایران و قهرمان پارالمپیک ۲۰۱۶ در اردیبهشت ۹۶ از سوی همسرش ممنوع الخروج شد.

💢در شهریور ۹۳ نیز نیلوفر اردلان، کاپیتان تیم فوتسال زنان ایران، از سوی همسرش ممنوع الخروج شد تا نتواند در مسابقات جام ملت‌های آسیا شرکت کند. به نوشته کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، دادستان هم کمکی برای خروج او از کشور نکرد.

💢 t.me/irinfarda