🔹 گمانه هایی از دلایل استعفای ظریف!.. مهران صولتی

🔹 گمانه هایی از دلایل استعفای ظریف!

@solati_mehran

✍ مهران صولتی

🖌 گمانه اول: استعفای ظریف آخرین حلقه از پدیده بی دولتی در جامعه ایران است. اکنون دولت محور هیچ مدیریت و کنترلی در کشور نیست و می توان این مساله را به خوبی از افزایش افسار گسیخته خودرو و سایر مایحتاج عمومی متوجه شد. در چنین شرایطی بودن یا نبودن ظریف علی السویه است!

🖌 گمانه دوم: در شرایطی که کشور با سقوط سرمایه اجتماعی و افول اعتماد عمومی مواجه است، حفظ منافع ملی و آینده نگری برای کشور ایجاب می کند که اندک سرمایه های نمادین و بالقوه برای انتخابات آینده ریاست جمهوری کمی از فضای منازعات فرسایشی کنونی فاصله بگیرند. روشن است که ظریف واجد حداقل های نامزدی برای این انتخابات است!


🖌 گمانه سوم: ترکیب مجمع نشان می دهد که تصویب FATF عملا به بن بست خورده است. از سوی دیگر نظام هم مایل نیست بیش از این شاهد اختلاف میان نیروهای داخلی بر سر این لایحه باشد. کنار رفتن ظریف می تواند نشانه هماهنگی و تک صدایی شدن نیروهای داخلی در سیاست خارجی باشد!

🖌 گمانه چهارم: بعد از گذشت یک هفته از نقل قول خبری از ظریف که از احتمال درگیری میان ایران و اسراییل گفته بود و ورود بشار اسد به تهران، اکنون می توان احتمال چرخشی در مواضع ایران در سوریه را محتمل تر دید. رویکرد جدید هر چه باشد ظریف برای آن وصله ناجوری تلقی می شده است!

🖌 گمانه پنجم: در شرایطی که برجام به کانونی از انتقادات علیه دولت تبدیل شده و با خروج ترامپ و آشفتگی در بازار ایران عملا از حیز انتفاع ساقط شده است، نمایش ژستی از تک صدایی و اقتدار در روابط خارجی شاید بتواند اروپایی ها را وادار به دادن امتیازات ارزشمندتری کند. استعفای ظریف می تواند نماد این رویکرد جدید باشد!

🔹 نکته پایانی: بسیار بعید است که در شرایط حساس کنونی نظام به خروج از برجامی بیندیشد که کمترین دستاورد آن تا این جای کار جلوگیری از اتحاد میان امریکا و اروپا بوده است. بنابراین شاید بتوان این استعفا را نمادی از به حاشیه رفتن بیشتر دولت در سیاست خارجی، تلاش برای کاهش اختلافات داخلی و نمایش اقتدار و تک صدایی در روابط خارجی دانست!

@solati_mehran

#ظریف
#استعفا