سناتورهای آمریکایی: از احداث خط لوله روسیه به اروپا جلوگیری کنید!

سناتورهای آمریکایی: از احداث خط لوله روسیه به اروپا جلوگیری کنید!
۳۹ سناتور آمریکایی در نامه‌ای از ترامپ خواستند جلو احداث خط لوله "نوردستریم۲ " روسیه به اروپا را بگیرد. خط لوله "نوردستریم ۲" یکی از پروژه‌های راهبردی انرژی است که از طریق آن نیاز گازی اروپا تامین خواهد شد.

احداث خط لوله گازی نوردستریم۲ با دور زدن کشورهای اوکراین و لهستان انجام می‌گیرد. این دو کشور تاکنون مسیر ترانزیتی خط لوله‌های گازی روسیه به اروپا بوده‌اند. احداث خط لوله نوردستریم بنا به نوشته سناتورهای آمریکایی به اقتصاد اوکراین و لهستان آسیب خواهد رساند.

نامه یادشده که یک نسخه از آن در اختیار روزنامه آلمانی "دی‌ولت" قرار گرفته توسط ۲۸ سناتور جمهوری‌خواه و ۱۱ سناتور دموکرات امضا شده است. این نامه را از جمله سناتورهای مشهوری مانند جان مک‌کین، تد کروز و مارکو روبیو امضا کرده‌اند.

سناتورها در نامه خود به صراحت از دولت ترامپ خواسته‌اند که به هر قیمتی شده جلو احداث خط لوله نوردستریم۲ را بگیرد. این نامه برای استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا و جان سالیوان معاون وزیر امور خارجه آمریکا فرستاده شده است.

نویسندگان نامه تاکید می‌کنند که خط لوله نوردستریم۲ کشورهای هم‌پیمان آمریکا در اروپا را بیش از پیش به گاز روسیه وابسته خواهد کرد. سناتورها بر این باور هستند که کشورهای اروپایی در مقابل روسیه بیشتر آسیب‌پذیر می‌شوند. آنها اجرای این پروژه را عقب‌گردی در تنوع‌بخشی به منابع و مسیرهای گازی اروپا می‌دانند.

سناتورها همچنین یادآور شده‌اند که مسیر ترانزیت گاز از طریق اوکراین باید تنها مسیر ترانزیت گازی روسیه باشد.

برای اجرای پروژه ساخت خط لوله نوردستریم۲ علاوه بر شرکت "گازپروم" روسیه، شرکت‌ها و کنسرن‌های انرژی غربی از جمله شرکت "‌وینترشال" آلمان هم مشارکت کرده‌اند. کل هزینه نوردستریم حدود ۹ و نیم میلیارد یورو (حدود ۱۰ میلیارد دلار) خواهد بود.

قرار است از طریق خط لوله نوردستریم۲ که از زیردریای بالتیک عبور می‌کند سالانه ۱۱۰ میلیارد متر مکعب گاز به آلمان انتقال یابد.

مخالفت لهستان، اوکراین، لتونی و لیتوانی

شرکت گازپروم روسیه قصد دارد احداث خط لوله نوردستریم۲ را در سال ۲۰۱۸ آغاز و در اواخر سال ۲۰۱۹ خاتمه دهد. طول این خط لوله ۱۲۲۰ کیلومتر خواهد بود و سالانه ۱۱۰ میلیارد مترمکعب گاز را از سن‌پترزبورگ روسیه به گرایزفلد آلمان انتقال خواهد داد.

در حال حاضر بیشترین مقدار نیازمندی‌های گازی اروپا توسط روسیه تامین می‌شود.

مخالفت‌ها با ساخت خط لوله نوردستریم در خود اروپا هم بالا گرفته است.

پارلمان‌های ۳ کشور عضو اتحادیه اروپا، لهستان، لتونی و لیتوانی (۱۰ مارس) علیه احداث این خط لوله بیانیه مشترکی صادر کردند. به گفته آنان این خط لوله یک "ابزار سیاسی" در دست مسکو است و برای وابسته‌سازی هرچه بیشتر اروپا به منابع گازی روسیه ساخته می‌شود.