✅آخرین زورآزمایی شاخص دلار در سال ۲۰۱۸ در بازارهای مالی.. ✍🏻 دکتر حسین شیبانی

✅آخرین زورآزمایی شاخص دلار در سال 2018 در بازارهای مالی

✍🏻 دکتر حسین شیبانی

برای فعالان بازارهای مالی و بیشتر صادرکنندگان و وارد کنندگان داخلی، اطلاع از روندهای احتمالی شاخص دلار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای افرای که با بازارهای خارج از ایران در ارتباط هستند، اطلاع از ارزش دلار در بازارهای بین المللی کمک زیادی به بهبود کیفیت سود در معاملات تجاریشان می کند. از طرفی با توجه به کالا پایه بودن اقتصاد ایران، تحلیل این شاخص کمک بسیار زیادی به فعالان اقتصادی در داخل کشور می کند. شاخص دلار یک میانگین وزنی از نرخ برابری دلار آمریکا در مقابل 6 ارز جهانی است که این ارزها به ترتیب وزن، به ترتیب یورو، ین ژاپن، پوند انگلستان، دلار کانادا، کرون سوئد و فرانک سوئیس هستند.

برای تحلیل تکنیکال شاخص دلار، روش های مختلفی وجود دارد. با توجه به همخوانی مدل حرکت شاخص دلار در سال 2018 با امواج الیوت، در این تحلیل از نظریه امواج الیوت استفاده شده است. این نظریه حرکات بازار را در قالب موج های حرکتی در نظر می گیرد که بطور مثال در یک روند صعودی موج 1 - 3 - 5 موج های افزایشی و موج 2 و 4 موج های اصلاحی در نظر گرفته می شوند. طبق نظریه الیوت در نمودار فوق پس از اتمام موج 5 عموما شاهد شکل گیری 3 موج کاهشی در قالب یک اصلاح میان مدتی خواهیم بود. در کنار تحلیل تکنیکال سعی کرده ایم عوامل فاندمنتال را نیز بیان کنیم. زیرا اعتقاد راسخ به این مساله داریم که هر موجی در بازار بدلیل انتشار یک اخبار اقتصادی یا سیاسی با همراه شدن موج انتظارات و تمایلات در بازار بوجود می آید.

اوایل سال 2018 شاخص دلار در پایین ترین سطح خود در نزدیکی عدد 88 قرار داشت. با افزایش خوش بینی از احتمال افزایش نرخ بهره در ماه مارس، اولین موج صعودی شاخص در قالب موج ۱ شکل گرفته است. پس از فروکش کردن هیجانات، شاخص در یک مسیر اصلاحی در قالب موج ۲ قرار گرفت. بعد از اتمام موج اصلاحی، موج 3 شروع شده است و همانگونه که در شکل نشان داده شده این موج صعودی که در نظریه الیوت قوی ترین موج افزایشی است، حاصل بهبود در یکسری از متغیرهای کلان اقتصادی در آمریکا و ادامه سیاست های انقباضی در این کشور است. پس از آن نوبت به موج اصلاحی 4 رسیده است. در این موج بدلیل بروز یکسری تردیدها و نگرانی ها، تمایل بازار به فروش دلار بود. اما با از بین رفتن شائبه ها و افزایش سومین مرتبه نرخ بهره امسال در ماه دسامبر و عدم تاثیر پذیری اقتصاد آمریکا از سیاست، موج 5 صعودی شکل گرفت.

در حال حاضر شاخص در موج 5 صعودی خود قرار دارد و الگوهای تکنیکال نشانه های رسیدن به انتهای موج 5 را نشان می دهند و این مساله می تواند در بازار انتظار کاهش را بوجود آورد که در آن صورت نیاز ویژه ای به همراه شدن سنتیمنت و تمایلات بازار وجود خواهد داشت. اما بهتر است در کنار یک الگوی تکینکال سایر موارد را نیز در نظر گرفت. مامنتوم حرکت دلار آمریکا بسیار قوی است و فدرال ریزرو در هفته گذشته از مواضع خود مجددا حمایت کرد و سیاست های انقباضی در آمریکا کماکان ادامه دارد. این موارد در کنار اقتصاد قوی آمریکا می تواند مانع از کاهش سریع شاخص دلار شود. اما این احتمال وجود دارد که در صورت حل و فصل کامل مشکلات سیاسی درون منطقه اروپا ( در راس این مشکلات مساله برگزیت و بحران کسری بودجه ایتالیا قرار دارد ) از ناحیه بیرون از اقتصاد آمریکا شاخص دلار کاهش پیدا کند. زیرا احتمالا در آن صورت تقاضا برای پوند و یورو در مقابل دلار آمریکا با سرعت افزایش پیدا خواهد کرد و این مساله می تواند واکنش شاخص دلار به مرز روانی 98 را در پی داشته باشد. در آن صورت می توانیم این ناحیه را اتمام موج 5 در نظر بگیریم و انتظار یک روند کاهشی به سمت مرز 92 را در میان مدت برای شاخص دلار در نظر بگیریم/مطالعات اقتصادي بامداد
✔️کانال بازارسرمایه @stockmarket_press 🔜