وی تاکید کرد: اگر جناح‌ها و جریان‌های کشور هر کدام یک رادیو و رسانه داشتند و نیمی از حرف‌های خود را به صورت رسمی و با شناسنامه در

وی تاکید کرد: اگر جناح ها و جریان های کشور هر کدام یک رادیو و رسانه داشتند و نیمی از حرف‌های خود را به صورت رسمی و با شناسنامه در رسانه‌های خود می‌زدند؛ معلوم بود چه کسی چه چیر می گوید و طرفدار کدام جریان و حزب است.
وی بیان کرد: برخی اوقات معلوم نیست حرف‌هایی که در فضای مجازی عنوان می شود را چه کسی و از کجا می‌گوید؛ این مسایل باید اصلاح بشود.
رییس جمهوری به برخی از قوانین و مقررات در حوزه ارتباطات و رسانه اشاره کرد و افزود: انحصار در هیچ پدیده ای، چه در رسانه و چه در فناوری، مفید نخواهد بود و جواب نمی‌دهد.

وی تصریح کرد: اگر در تلفن همراه و مخابرات و اپراتورهای انحصار ایجاد شود و فقط یک اپراتور وجود باشد،حتما در آن فساد، گرفتاری و کیفیت پایین خدمات ایجاد می شود؛ باید بدون انحصار اپراتورهای مختلف به میدان بیایند و البته بر روی آنها نظارت شود و به آنها تاکید شود که حریم خصوصی را نیز مراعات کنند.

وزارت ارتباطات راه طولانی طی کرده است

رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت وزارت ارتباطات تاکید کرد و گفت: از تغییر نام وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات پیداست که یک راه طولانی را به دلیل تحولاتی که در تکنولوژی به وجودآمده، طی کرده است.

روحانی با بیان این که این وزارتخانه ابتدا فقط در حوزه پست فعال بود، افزود: این کار در آن زمان موثر بود و به وسیله پیک و نامه رسان نامه یا محموله های کوچک جابجا می شد؛ البته آن هم ارتباطات بود منتها در یک صورت یک سنتی و ساده.
وی به پیدایش تلگراف اشاره و خاطرنشان کرد: وسیله ای که با سیم و از طریق مورس بود و با مورس مختلف طرف مقابل کلمات مختلف را می گرفت و تبدیل به متن تلگراف می‌شد.

رییس قوه مجریه همچنین گفت: پس از تلگراف تلفن به میدان آمد که تحول بسیار بزرگ را ایجاد کرد که انسان بتواند با افراد دیگر، با صوت و صدای خود و بدون تاخیر پیام را مستقیم منتقل کند که یک تحول بسیار بزرگ بود و در راستای ارتباطات مردم با مردم بود.
وی اضافه کرد: در راستای ارتباطات حکومت ها با مردم رادیو به میدان آمد؛ یعنی وسیله‌ای که بتواند صوت را از طریق امواج منتقل کند تا مردم بتوانند آن را استماع کنند.

رییس جمهوری ادامه داد: شاید در زمان پست، تلگراف و تلفن حکومت ها خیلی احساس دردسر نکردند اما وقتی رادیو به میان آمد احساس درد سر شروع شد به دلیل این که مردم می توانستند پیام های مختلف از کشورهای مختلف با تفکرات مختلف را بگیرند.
روحانی تاکید کرد: ظاهرا اولین کسی که رادیو را در ایران ممنوع کرد و مجوز برای افراد خاص می‌داد پهلوی اول بود؛ پهلوی اول وقتی شنید که به وسیله رادیو ممکن است کشورهای دیگر صحبت‌هایی علیه وی بکنند رادیو را ممنوع کرد.

وی با بیان این که اولین فیلترینگ از اینجا شروع شد، اضافه کرد: رادیو ممنوع می‌شود و به افراد خاصی برای داشتن رادیو مجوز می‌دهند و این روند ادامه پیدا کرد تا به تلویزیون، نوارهای ضبط صوت و انواع وسایل دیگر رسید که ما در انقلاب اسلامی هم از این ابزار استفاده کردیم.

@TechLastNews