🔅 کنسرت «لغو» نیست؛ لطفا دقت کنید!. 🖋علی ‌پور (جامعه‌شناس)

🔅 کنسرت" لغو" نیست؛ لطفا دقت کنید!
🖋علی #ملک‌پور (جامعه‌شناس)

📍 این روزها روال لغو کنسرت های رسمی، قانونی و مجوز دار افزایش یافته و از شهرهای زیارتی خاص به شهرهای دیگر تسری یافته است.
چرا کنسرت ها لعو می شود ؟مخالفان موسیقی با استناد به آموزه های دینی سنتی استدلال می کنند که موسیقی و بویژه کنسرت از اعمال قبیحه و مصداق کار "لغو" است.
من کارشناس امور فقهی و دینی نیستم،اما به عنوان یک جامعه شناس دعدغه مصالح جامعه و انسانها را دارم و بی توقع پیروی دیگران از نظراتم ،دیدگاه خودم را مطرح می کنم تا چه قبول افتد و چه در نطر آید.
موسیقی بلحاظ فیزیولوژیک تاثیر اثبات شده ای بر جسم و روان دارد وفقدان بهره مندی درازمدت از آن بر مغزو عملکرد اندام ها تاثیر مخرب دارد.
موسیقی همچنین به لحاظ روان شناختی نوعی آرامش ببار می اورد و بهداشت روانی را بهبود می بخشد.
موسیقی در ابعاد اجتماعی و فرهنگی اما ، کارکرد های مضاعفی دارد. در روابط اجتماعی تعدیل و تعادل ایجاد می کند، همبستگی اجتماعی را افزایش می دهد، درایجاد پیوندهای اجتماعی اثر موسیقی کمتراز سایر عوامل وحدت آفرین نیست.موسیقی زبان مشتر افراد یک جامعه خاص و بلکه زبان مشترک انسانها در همه زبانها و سرزمین هاست.موسیقی تنها زبانی است که نیاز به مترجم ندارد.
موسیقی علاوه بر همه ی کارکردهای اجتماعی فوق ، بویژه در کاهش خشونت و ناهنجاری های اجتماعی موثر است.این هنر خاص انسانهای خسته از فضای اجتماعی آکنده از رقابت ، تضاد و ناملایمات را تسلی می بخشد.
موسیقی نوازش روح یک کالبد خسته و فرسوده است ، تا بامدادانی دیگر برخیزیم و راهی و کاری از پیش بریم .

آنکه که موسیقی را نمی شناسند ، این همه را نمی دانند،بی تعارف بگویم کسانی که نسبت میان خشونت یا آسیب های اجتماعی را با کهکشانی از علت ها نخوانده و نمی دانند ، در صورت دستکاری بی محابا در روایط پدیده های اجتماعی ، در پیامد آنها نیز سهیم اند.
وجدان جامعه ما از حوادثی همچون سرگذشت "آتنااصلانی"و اخیرا "بنیتا"ی ۸ ماهه سخت آزرده شده است. کسان بسیار برای این وقایع دلایلی را برشمرده اند که هر یک گویای بخشی از واقعیت بود. اما تردید نکنید که میان موسیقی و آمار جنایت رابطه ای قابل بررسی وجود دارد.جامعه ای در تنگنای موسیقی حتما خشونت پرورتر از جامعه ای مشابه خود ، اما با نظام اجتماعی موسیقی مدار و هنرپرور است.
موسیقی با این تاثیر سترگ لغو نیست بلکه همچون خودِ زندگی پدیده ای جهانی و تاریخی و ابدی است. تاریخ بشریت هیچگاه از دو چیز خالی نبوده است :از پرستش و از موسیقی. و چه بسیار که بشر با موسیقی پرستش می کرد و از این منظر موسیقی همچون خودِ پرستش ، مقدس و مورد ستایش بود.
آنانکه که در باور و فرهنگشان موسیقی و کنسرت مایه ناخوشایندی است ، آنان حق دارند که با داشتن چنین عقیده عجیب و کمیابی به خود ببالند ، ولی مسئولیت ها و پیامدهای این باورها را نیز اولا باید"بانند"و ثانیا "بپذیرند".
رقابت های صنفی و سیاسی در ایران هر از گاهی دامنگیر کسی یا کسانی می شود و این بار (ها) دامنگیر مظلومی به نام موسیقی و کنسرت شده است، که از قضا با پشتوانه ضعیف و نامقبول شبه دینی و ایده ئولوژیک توجیه می شود.

موسیقی لغو نیست زیرا در بستری غنی از فرهنگ و مدنیت و علم و توازن و ریاضیات و هارمونی و تخصص و اقتصاد و تجارت و فکر و مهارت تکوین یافته و باقی مانده است.
اگر در بینش یا دیدگاهی موسیقی و کنسرت تحریم و تخطئه شود ، گویی در آن مَشرب و باور خاص چیزهایی مثل آب ، هوا، تنفس یا تفکر تخطئه می شود.جامعه ی بی موسیقی همچون جوامع بی آب غیر قابل تصور است.


در خصوص این متن با هم بحث کنید و اگر حقیقتی در آن یافتید ، آنگاه در ترویج حقیقت بکوشید.

#جامعه
#نویسنده_مهمان

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology