#زوال_اجتماعی #Social_deteriorationفرآیندی است که طی آن یک فرد، گروه، اجتماع، یا جامعه به واسطه ی م

#زوال_اجتماعی
#Social_deterioration
فرآیندی است که طی آن یک فرد، گروه، اجتماع، یا جامعه به واسطه ی مسائل درونی و بیرونی خود، شبکه ی پیوندها، ارتباطات و یگانگی خود را از دست میدهد یا در آنها دچار کاهش میشود و در نتیجه دچار فروپاشی میشود. در #زوال_اجتماعی، بسیاری از بافت های اجتماعی جوامع دچار عدم یکپارچگی و سستی میشوند و درنتیجه فروپاشی خانواده ها، افزایش طلاق، افزایش فرزاندان نامشروع، اضطراب، فشار روانی، نگرانی، عدم شادابی و شادی، و بطور کلی بی اخلاقی اجتماعی و کژروی های اجتماعی دور از انتظار نیست.

#نابرابری_اجتماعی
#Social_inequality

شرایطی است که در آن گروه های اجتماعی گوناگون از فرصت ها، امکانات، منابع، پاداش ها، و تنبیه های متفاوتی برخوردارند و به تبع آنها طبقه، پایگاه، و چرخه ی اجتماعی متفاوتی دارند. #نابرابری_اجتماعی میتواند در حوزه های گوناگون حقوق بشری از جمله حق رای، حق بیان، حق مالکیت، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، مسکن، مسافرت و حمل و نقل، شغل، دسترسی به اعتبارات اقتصادی، فراغت و سایر خدمات اجتماعی مطرح گردد. نابرابری اجتماعی از این حیث با نابرابری اقتصادی متقاوت است که نابرابری اجتماعی به ناهمخوانی در توزیع دلالت دارد و میتواند ریشه در نابرابری اقتصادی داشته باشد، درحالی که نابرابری اقتصادی ریشه در انباشت نابرابر ثروت دارد. #نابرابری_اجتماعی میتواند در قالبهای گوناگونی از جمله نابرابری جنسیتی، نژادی، قومی، مذهبی، طبقاتی و پایگاهی، سنی و ایدئولوژیکی متجلی شود. #نابرابری_اجتماعی تقریبا در همه ی جوامع دیده شده است و ازین رو امری اجتناب ناپذیر است.

#مهندسی_اجتماعی
#Social_engineering
تلاش ها و مجموعه اقداماتی هستند که جهت دست کاری،تاثیرگذاری بر،تعدیل ،هدایت و کنترل نگرش ها ،رفتارها، و به طور کلی کنش های اجتماعی و فردی افراد در سطح کلان توسط دولت یا گروه های دیگر با استفاده از ابزارهای گوناگون به ویژه رسانه ها ،نهادهای آموزشی و پرورشی،قوه ی قضایی و قهریه ی دولت انجام می گیرند. در اصل ،قانون و حاکمیت در راستای کنترل و تغییر رفتار عمل می کنند و تا حدی می توانند به عنوان #مهندسان_اجتماعی قلمداد شوند. برخی از دولت ها برای تعدیل یا تغییر رفتار و کنش از مشوق ها و پاداش ها و نیز قطع مشوق ها و حتا مجازات و تنبیه استفاده می کنند و در این راستا از سیاست های اقتصادی- مالیاتی و نیز اجتماعی-سیاسی سود می جویند. بسیاری از جامعه شناسان با #مهندسی_اجتماعی مخالفند و معتقدند آنچه که رخ می دهد در نتیجه ی یک ضرورت کارکردی است و اجتماع یا جامعه خود بر اساس نیازهایش می تواند رفتار و کنش خود را به صورت خودکار و خود انگیخته تعدیل نماید،تغییر دهد ،یا تعالی بخشد.


📘کتاب: #فرهنگ_توصیفی_علوم_اجتماعی
✍نویسنده: #خلیل_میرزایی

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxZ3dXAZ8P6lvw