🔴جامعه شناسان ایرانی یا جامعه شناسان تهرانی؟؟.. ✍🏻دکتر فاضل الیاسی (جامعه شناس)

🔴جامعه شناسان ایرانی یا جامعه شناسان تهرانی؟؟

✍🏻دکتر فاضل الیاسی(جامعه شناس)

📍بعد از هر اتفاق ناگواری در هر منطقه چه طبیعی و چه غیر طبیعی مانند سیل، زلزله جنگ و غیره، جامعه دستخوش تغییرات و آسیب های اجتماعی و اقتصادی، روانی و غیره می شود.

در این اتفاقات فضای بکری برای جامعه شناسان و روانشناسان برای انجام تحقیقات میدانی و ارائه پیشنهاد و راهکار برای کاستن و پیشگیری از این آسیب بوجود می آید،

با توجه به اینکه مملکت ما یکی از بلا خیزترین کشورهای دنیاست اما جامعه شناسان ایرانی هنوز کمترین وقت را جهت انجام تحقیقات میدانی در مناطق زلزله زده و غیره صرف کرده اند!!!

این در حالی است که ما در کتاب های رشته جامعه شناسی شاهد آن هستیم که جامعه شناسان کشورهای غربی در چنین مواردی ماه ها و حتی سال ها در چنین مناطقی ساکن شده و به بررسی آسیب های منطقه پرداخته اند.

حال سوال اینجاست که چند جامعه شناس ایرانی به مناطق زلزله زده بم رفتند؟
چند جامعه شناس ایرانی به مناطق زلزله زده آذربایجان و غیره رفتند؟
و حال بعد از حدود چهار ماه از زلزله کرمانشاه به غیر از دکتر زند رضوی و چند تا مدیر دفتر انجمن جامعه شناسی ایران کدام یک از جامعه شناسان و اساتید دانشگاه تهران برای انجام پژوهش های علمی و تحقیقات میدانی به این مناطق مملو از مساله و آسیب و درد و رنج مشرف شده اتد؟

جامعه شناسان و اساتید دانشگاه تهران که اکثر آنها دارای کانال تلگرامی نیز هستند در برابر زلزله ۲۱ آبان استان کرمانشاه سکوت کرده اند و اغلب مطالب آنها بحث های تئوریک و بلا استفاده ای است که به هیچ عنوان به درد جامعه ما نمی خورد.

جای تاسف دارد که جامعه شناسان و اساتید دانشگاه تهران از گوشه و کنار ایران و آسیب های اجتماعی دیگر شهرها و استان های دیگر هیچ اطلاعی ندارند و عملا فقط جامعه شناسان شهر تهران هستند!!!!

جالب اینجاست که یکی از این جامعه شناسان از قول یک پزشک حاضر در مناطق زلزله زده به اظهار نظر ناصواب اقدام ورزیده و دچار اشتباهات عدیده ای شده است.

سوال اینجاست که وظیفه و رسالت یک جامعه شناس چیست؟

جامعه شناسی فرود به زمین و جامعه شناسی مردم مدار و تحقیقات میدانی و روش مردم نگاری و غیره دیگر چه معنایی دارد؟

فقط در یکی از گروههای جامعه شناسی حدود ۶۰۰ نفر از فارغ التحصیلان رشته جامعه شناسی هر هفته به مباحث نظری زیمل و سیمل و تفاوت دورکیم و دورکهایم و دیالکتیک تک اسلوبی و چند اسلوبی می پردازند، غافل از اینکه رشته جامعه شناسی بدون فرود به زمین و کار میدانی
حرفی برای گفتن ندارد.

به امید روزی که جامعه شناسان به رسالت رشته خود برگردند و در راه شناسایی و تبیین مسائل اجتماعی در کل ایران مبادرت ورزند نه در محدوده یک شهر.

و جا دارد که دانشجویان در جهت انجام پایان نامه، رساله یا مقاله های علمی پژوهشی این مناطق را انتخاب کنند.

#جامعه

🌐شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology