▫️ انتخابات هیات امنای صندوق ذخیره فرهنگیان. 🖋 رحیم زایرکعبه. دکترای جامعه شناسی

▫️ انتخابات هیات امنای صندوق ذخیره فرهنگیان
🖋 رحیم زایرکعبه
دکترای جامعه شناسی

وزیر آموزش و پرورش در یک طرح ابتکاری اقدام به برگزاری انتخاباتی کرده که از طریق آن، سه نفر از معلمان به عنوان نمایندگان فرهنگیان عضو صندوق ذخیره فرهنگیان در هیات امنای موسسه (دو نفر به عنوان عضو هیأت امناء و یک نفر بازرس افتخاری) انتخاب می شوند. در این انتخابات حتی معاونین وزیر، مدیران و معاونین ستاد، استانها و مناطق نیز حق نامزدی را ندارند.
در واکنش به این طرح برخی از موضع انتقاد و برجسته نمودن نقاط ضعف طرح معتقدند این طرح، اقدامی نمایشی برای کاهش فشار برصندوق و استفاده از آن نمایندگان به عنوان سپر بلا و توجیه افکار عمومی می باشد. یا برخی دیگر معتقدند زمانی که افرادی مانند دکتر محمدعلی نجفی و یا مرتضی حاجی علی رغم عضویت در هیات امنا نتوانسته اند منشاء اثر در موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان باشند، چگونه آن سه نفر می توانند تحولی در وضعیت به وجود آورند؟ و...
در پاسخ به نکات فوق باید گفت هر چند این نقدها در جای خود درست هستند؛ اما در عین حال این طرح وزیر را از موضع خوش بینی و برجسته ساختن نقاط قوت طرح باید قدمی هر چند کوچک در راه تمرين دموكراسي، شفاف سازی، اطلاع رساني و اعتماد سازی دانست که از طریق آن از سوء استفاده، اختلاس و فساد جلوگیری می شود. تحقق این امر نیز بستگی بسیار زیادی به آن سه نفری خواهد داشت که از سوی معلمان به عنوان نماینده فرهنگیان انتخاب خواهند شد.
به نظر نویسنده، بزرگترین ویژگی این سه نفر نه صرفا تخصص و مهارت شان بلکه فراتر و مهم تر از آنها، به قول نلسون ماندلا این هست که: «نیاز نیست آنان برای معلمان، زمین و آسمان را بخرند، بلکه فقط خودشان را نفروشند»؛ به حدی که یا موجب پیروزی آنان گردد یا موجب عزل آنان از صندوق شود.

#نویسنده_مهمان

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology