✅افول «شهروند».. ✍رضا امیدی.. 🔸رسانه یکی از ابزارهای مؤثر سیاست‌گذاری به‌شمار می‌آید

✅افول «شهروند»

✍رضا اميدی

🔸رسانه یکی از ابزارهای مؤثر سیاست‌گذاری به‌شمار می‌آید. رسانه‌ها این ظرفیت را دارند که مسائل اجتماعی را به مسائل سیاست‌گذاری تبدیل کنند و سیاست‌گذاران را به پاسخگویی وا دارند. طی دو دهۀ اخیر حتی در دوران اوج فعالیت مطبوعات در ایران، مسائل اجتماعی کمتر مدنظر قرار داشت. اکثر مطبوعات، مسائل سیاسی و تاحدی اقتصادی را در اولویت داشتند و به مسائل اجتماعی بی‌توجه بودند و اگر گاه صفحه‌ای را نیز به «اجتماعی» اختصاص می‌دادند، امر اجتماعی را به «حوادث» تقلیل می‌دادند و حداکثر طی سال‌های اخیر در صفحۀ اجتماعی به مسائل زیست‌محیطی نیز می‌پرداختند.

🔸فعالیت روزنامۀ شهروند به‌ویژه از اواسط سال 94 تا اواخر سال 96 استثنایی بود در حوزۀ مطبوعات. روزنامه‌ای که چه در فرم و چه در محتوا یک روزنامۀ اجتماعی بود. طی این دوره، طیفی از دانشجویان و دانش‌آموختگان دغدغه‌دار علوم اجتماعی و انسانی، «صدای» گروه‌های بی‌صدا و مطرود شدند و توانستند برخی مسائل ناپیدا و انکارشدۀ اجتماعی را هم برای جامعه و هم برای سیاست‌گذاران مسئله کنند؛ از گورخواب‌های نصیرآباد تا گودنشین‌های قلعۀ سیمون، از معلولان روستایی تا آب‌فروشان گورستان، از معیشت ملوانان جنوب تا تعرفه‌های سربه‌فلک‌کشیدۀ درمان، و ماجرای خانواده‌هایی که نان به نسیه می‌خرند!

🔸اسفندماه 96، جمعیت هلال احمر (صاحب امتیاز) تغییراتی را در مدیریت روزنامه اعمال کرد؛ تغییراتی که به کوچ گزارشگران و نویسندگان روزنامه منجر شد. نتیجه شد آنچه طی یک ماه اخیر می‌بینیم؛ روزنامه‌ای که چه به‌لحاظ فرم و چه به‌لحاظ محتوا هیچ نسبتی با گذشتۀ خود ندارد؛ بی‌مایه است و بی‌مسئله.

🌐شبکه جامعه شناسی علامه
@Atu_sociology