📃 صنعت فرهنگی و بالماسکه ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری

📃 صنعت فرهنگی و بالماسکه ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری
✍️ #زانیار_ضمیران


در زمان ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۹٦ شاهد ثبت نام خیل عظیمی از افرادی هستیم کە خود نیز به عدم صلاحیتشان برای احراز چنین سمتی اذعان دارند چنین وضعیتی این سوال را به ذهن متبادر میکند که علت حضور این افراد در انتخابات چیست؟
تعدادی از این افراد ممکن است درپی جبران عقده های حقارت خود بخواهند دراین عرصه توجه ها را به خود جلب کنند اما به نظر اینجانب پاسخ اصلی را باید در نظریه صنعت فرهنگی #آدورنو و #هورکهایمر از اندیشمندان مکتب انتقادی و اندیشه موسوم به مکتب فرانکفورت جستجو کرد.
این نظریه چنین بیان می کند که محصولات فرهنگی خاصی باهدف تامین منافع تولید کنندگان کارخانه های فرهنگی تولید می شود تا ذهن جامعه را برای پذیرش افکار و عقاید صاحبان منافع آماده کند و کنش جامعه بدون هیچ اجباری در القائات صنعتگران فرهنگی قرار می گیرد از این منظر این پدیده را در چند بند می توان تحلیل کرد:

۱. تمسخر نخبگان جامعه و القای این موضوع که به جز کسانی که امروز در عرصه قدرت قرار گرفته اند مابقی جامعه در سطح بسیار نازلی قرار دارند.
۲.ایجاد زمینه برای انحصار صاحبان صلاحیت مدیریت جامعه در افرادی که امروز از طریق مناصب رسمی قدرت دارای تریبون هستند و تقلیل گرایی جامعه رضایت به حداقل ها.
۳. ایجاد زمینه پذیرش برای رد صلاحیت ها
۴. القای برتری قومی با به سخره گرفتن نمایندگان تنوعات فرهنگ ها ، به عنوان مثال فردی که خود را کرمانشاهی با مدرک چهارم ابتدایی معرفی می کند نکته حایز اهمیت پوشش گسترده این چهره ها توسط رسانه هاست در مورد فرد کرمانشاهی علی رغم آنکه در کلیپ فرد ابتدا خودرا به عنوان کرمانشاهی معرفی می کند تکرار سوال خبرنگار که شما از کجا آمده اید توجه من را به خود جلب کرد.یا افراد گمنامی که با لباس کردی در محل ثبت نام حاضر می شوند و گویی می خواهند تهی بودن جامعه کردها را از نخبگانی برجسته نشان دهند اینان مردمان کرد را نمایندگی نمی کنند در این مناطق مانند هر جای دیگر کشور طیف متنوعی از افراد توسعه نیافته ذهنی تا فرهیختگانی برجسته حضور دارند . نخبگانی که همتای نخبگان سایر نقاط کشورند یا از ایشان برترند . گویی هنوز تنوعات فرهنگی به عنوان فرصتی برای رشد و اعتلای کشور مورد پذیرش قرار نگرفته است و نگاه انحصاری کماکان باید گفتمان غالب باشد.
آگاهی از چنین وضعیتی که در پیوند با صنعت فرهنگی قابل واکاوی است به منظور جلوگیری از گسترش ذهنیت های غلط در مورد هستی جامعه ضروریست وگرنه فرآیند انتخابات فارغ از این حاشیه های نامطلوب مسیر خاص دیگری را طی می کند.

#جامعه
#انتخابات
#ریاست_جمهوری

🌐رسانه، شمایید
👈اگر نظرتان را جلب کرد، با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxZ3dXAZ8P6lvw