🔅شهرت، مخالف‌های انسان را زیاد می‌کند.. 🖊 مصطفی

🔅شهرت، مخالف های انسان را زیاد می کند.
🖊 مصطفی #ملکیان

🔹شهرت در عین حال که ممکن است کسانی را به سوی انسان جلب کند، کسانی را نیز با انسان در می اندازد. هر چقدر شهرت انسان کمتر باشد، مخالفان کمتری هم دارد. بدون هیچ گونه ارزش داوری، این مثال را نگاه کنید. وقتی که یک انسانی رفتگر است و کوچه را تمیز می کند، تقریبادر کمترین حد شهرت در یک جامعه قرار دارد و همچنین دشمنان کمتری هم در جامعه دارد. حال وقتی انسانی رئیس جمهور یا زمام دار یک کشور می شود، شهرت او حداقل در سطح ملی، در بالاترین حد قرار می گیرد. این شهرت زیاد، کسانی را به جانب او جلب می کند که این افراد هیچ گاه جلبِ انسانِ رفتگرِ گمنام نمی شوند. لذا این شخص که بیشترین حد شهرت را دارد، دارای مخالفان زیادی می شود که در سطوح مختلف مزاحمت قرار دارند.

🔹این سطوح مخالفت، از کمترین درجه، که رقابت برای پست ریاست جمهوری است شروع می شود و تا بدانجا می رسد که بزرگترین خصومت ها و عداوت ها نسبت به این شخص شکل می گیرد. انسان در ابتدا فکر می کرد که با این شهرت، در حاشیه ای امن قرار خواهد گرفت، اما این شهرت، خصومت های بسیاری را برای او به دنبال خود می آورد. سخن مولانا هم در مفهوم فرّ چنین است:
دشمن طاووس آمد پرّ او
ای بسا شه را بکشته فرّ او

🔹مسلماً وقتی طاووس، طاووس می شود، شهرتی پیدا می کند که این شهرت را کلاغ ندارد. اما این کلاغ همچنان که طرفداری ندارد، مخالفی هم ندارد. اما طاووس پر طرفدار است و مخالفین بیشتری هم دارد. از یک جهت انسان گویا با توسل به شهرت، خود را به درون خانه ی امنی می برد، اما از جهتی دیگر، او خود را در معرِض خطراتی هم قرار می دهد که اگر شهرت نداشت، این خطرات برای او وجود نداشت. بنابراین گویا نمی شود طوری زندگی کرد که تعداد موافقین افزایش پیدا کند اما تعداد مخالفین افزایش پیدا نکند. معمولا یک نوع توازی ای بین افزایش تعداد مخالفین و افزایش تعداد موافقین وجود دارد.
احتمال ترور یک رفتگر بسیار بسیار اندک است، اما احتمال ترور یک رئیس جمهور بسیار بسیار بالاتر از آن رفتگر است.

🔰درسگفتار نیازهای اجتماعی انسان

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology