✅ ‌فرهنگ با

✅ #خرده‌فرهنگ با #طبقه


خرده‌فرهنگها غالبا متأثر از طبقه اجتماعی هستند، بطوری که می‌توان گفت هر طبقه اجتماعی یک خرده‌فرهنگ است؛ البته هر خرده‌فرهنگی لزوما یک طبقه اجتماعی محسوب نمی‌شود؛ زیرا طبقه اجتماعی(Social Class) همیشه دلالت بر قشربندی عمودی دارد. یک طبقه متضمن مفهوم «بالاتر» و «پائین‌تر» است؛ در حالی که خرده‌فرهنگ همیشه چنین مفهومی را در خود نمی‌پروراند.

طبقات اجتماعی به لحاظ ویژگیهای زیر تولید کننده خرده‌فرهنگهای خاص خودشان هستند؛

1. از لحاظ درآمد، شغل، تحصیل، پرستیژ اجتماعی، نحوه سخن‌گفتن، آداب اجتماعی و حتی محل اقامت؛

2. شیوه‌های ازدواج و همسرگزینی، نگهداری از فرزند و الگوهای زندگی خانوادگی؛

3. گذراندن اوقات فراغت در طبقات مختلف اجتماعی؛ مانند تحصیل‌‌کرده‌ها و یا بی‌سوادان با رجحان برنامه‌ای که در اوقات فراغت خود دارند، خرده‌فرهنگ خاص خود را می‌آفرینند؛

4. عقاید، باورها، ارزشها و گرایشات اخلاقی، دینی، سیاسی و ایدئولوژی‌های متناسب با هر طبقه به تناسب، خرده‌فرهنگ خاص خود را ایجاد می‌کند.
برای مثال گویش‌های محلی، همسرگزینی درون‌گروهی یا برون‌گروهی، چگونگی برپایی آئین‌ها و مراسم اجتماعی و مذهبی هر کدام خرده‌فرهنگ‌هایی هستند که فرد از طبقه منحصر به خود از کودکی می‌آموزد.

مفهوم ریزفرهنگ اساسا حاکی از وجود قابل تشخیص یک فرهنگ مسلط است و در عین حال که دارای تفاوتهایی با انواع مشابه خود است، ولی با فرهنگ کل جامعه هماهنگی دارد؛ اما در فرهنگ معاصر و جامعه مدرن به دلیل تعدد خرده‌فرهنگها تشخیص فرهنگ مشترک دشوار گشته است.

#جامعه‌شناسی

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ