🔅 خطری بزرگتر از قاتل «آتنا» اصلانی!.. 🖋 مهران

🔅 خطری بزرگتر از قاتل " آتنا "اصلانی!

🖋 مهران #صولتی

📍 تراژدی قتل آتنا اصلانی شبکه های اجتماعی را ملتهب ساخته است. مظلومیت دختر بچه پارس آبادی چنان آتشی در وجدان های پاک ایرانیان برافروخته است که پس از گذشت چند روز همچنان زبانه می کشد. حجم قابل توجهی از مطالب و دل نوشته ها درباره این حادثه دردناک تولید شده که می تواند نویدبخش ایرانی حساس به درد و رنج شهروندان خود باشد. از سوی دیگر هم نوعی هراس اخلاقی پیرامون " غریبه" ها در خانواده هایی که فرزندان خردسال دارند شکل گرفته و هر روز تشدید می شود. غریبه هایی که در بسیاری از موارد بسیار هم " آشنا " هستند! البته تفاوت این تراژدی با موارد مشابه یکی دو سال گذشته از قبیل سانحه سربازان، قطار، پلاسکو، سیل بلوچستان و ... این است که از یک سو حجم قابل توجهی از کلیپ های هشدار دهنده درباره آموزش کودکان در اختیار قرار گرفت و از طرف دیگر برخی ویژگی های مثبت سند ۲۰۳۰ یونسکو به مخاطبان ارائه شد. ولی همچنان بیم آن می رود که در همان منزل نخست ابراز احساسات پاک متوقف مانده و گامی به جلو برنداریم! از همین رو معتقدم که خطراتی بزرگتر از قاتل " آتنا" همچنان در انتظار جامعه است اگر در دام نکات زیر بیفتیم.

✏️ بزرگترین خطر این است که این تراژدی با پایان پذیرفتن احساسات عمومی به فراموشی سپرده شود و دستاوردی نداشته باشد! داستانی که در موارد مشابه هم تکرار شده است. بهترین کار این است که قتل آتنا و شیوه های پیشگیری از موارد مشابه به موضوعی برای یک گفتگوی عمومی تبدیل شود. سمن ها و تشکل های مردم نهاد می توانند این سلسله گفتگوها را رهبری کنند!

✏️ خطر بعدی این است که قتل آتنا دستمایه ای برای افزایش بدبینی و بی اعتمادی شهروندان نسبت به یکدیگر شود. هراسی فراگیر و ویرانگر که اندک سرمایه اجتماعی موجود را برباد دهد و ما را به گرگ هایی برای یکدیگر تبدیل سازد. مراقبت از فرزندانمان را بدون تشدید هراس از خویشاوندان و همسایگان یاد بگیریم و به دیگران هم آموزش دهیم!

✏️ خطر دیگر این است که همچون حوادث مشابه، تراژدی به خطای انسانی و نبود امکانات، یا اعتیاد و اختلال روانی عامل قتل فروکاسته شود. رویدادهایی تلخ از این دست باید همواره یادآور فاجعه مدیریت کشور در ابعاد مختلف آن باشد. مدیریتی که چشم بر ساختارهای مولد آسیب های اجتماعی می پوشد تا زمانی که همچون بهمن بر سر جامعه آوار شود!

🔹 نکته پایانی: ایران کنونی با ساختارهایی مواجه است که جامعه را هر چه بیشتر به سوی بحران و خشونت سوق می دهد؛ طرد اجتماعی، نابرابری های اقتصادی، نگاه کالایی به زنان، افتصاد رانتی و غیر مولد، سقوط سرمایه اجتماعی و افزایش حاشیه نشینی از جمله مواردی هستند که هر روز یک تراژدی خاموش را در جامعه رقم می زنند. قتل دردناک آتنا حداقل از شانس رسانه ای شدن برخوردار بود!

#آتنااصلانی
#جامعه

🌐رسانه، شمایید
👈اگر نظرتان را جلب کرد، با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ