✅انتخابات شوراها و مبارزه با رانتخواری

✅انتخابات شوراها و مبارزه با رانتخواری

انتخابات شورای شهر نزدیک است و هر دو جناح سیاسی در حال چیدمان فهرست انتخاباتی خود هستند؛ با توجه به سهم خواهی های متداول در احزاب گمان می‌رود که آقازادگان جوان در لیست هر جناح نمود بارزی داشته باشد.
بی تردید موفقترین نمود رای دادن براساس لیست در ایران معاصر، در اسفند 94 رخ داد که متکی بر توافقی سیاسی و اراده عمومی برای "بودن" و از آن مهمتر "نبودن" عده‌ای بود.
بنظر می‌رسد تمایل زیادی برای نمایشی مشابه در انتخابات شوراها وجود دارد اما آیا تکرار چنین کاری منطقی است؟

مجلس و ریاست جمهوری اساسا جایگاه‌های سیاسی هستند و از این رو جناح‌ها نقشی اساسی در این میدان به عهده خواهند داشت همانگونه که گاهی بیشترین زیان نیز نصیب آنها شده است اما شورای شهر تجلی پاسبانی از حیات شهری است. و حیات مردم و شهر از سوی مفسدان، زمین خواران، تراکم فروشان و سایر زیاده خواهان، تهدید می‌شود. ائتلاف سیاسی ممکن است به تغییر رانت خواران منتهی شود و نه حذف آنها!
امثال حافظی هم در لحظه جدایی از هم حزبی‌ها، پرچم دار مبارزه با فساد می‌شود و نه در همراهی با آنها.
نماد شورای شهر زمان مسجدجامعی، "تهران گردی"های بی حاصل بود و زمان چمران، ممانعت در برابر تحقیق و تفحص و کمک به آشکار نشدن اقدامات شهرداری.
از منظر سیاستگذاری اجتماعی، مهمترین مسئله شهر تهران و سایر کلانشهرها "تراکم فروشی" است که با پشتوانه "فساد" مسکن را دهها سال از دسترس مردم دور کرده و عمر و کیفیت مسکن‌های موجود را بشدت تنزل داده است به نحوی که آرامش و حریم خصوصی را از مردم سلب کرده است.
شهرداری تهران در دو سه دهه گذشته، آسمان و زمین شهر را حراج کرده است و در این حراج کردن نیز میان افراد و گروه های مختلف تمایز گذارده است.
شهرداری در عوض به جای انجام وظایف اصلی خود که ارتقای کیفیت زندگی در شهر بوده، کوشیده تا با ارائه خدمات اجتماعی (همچون کمک به اقشار فرودست و...) و یا ساخت‌وسازهای فرهنگی و اقدامات شبه فرهنگی، از خود چهره مثبتی نمایش دهد و سهل انگاری‌ها در زمینه ماموریت‌های اصلی خود را بپوشاند.

اما چاره در چیست؟
آرای تک به مبارزین فساد؟
خیر. چرا که در اقلیت بودن، سبب سرکوب نمایندگان مبارز فساد و رانتخواری خواهد شد.
چاره در تدوین لیست جدید است که نه مبتنی بر آرای حزبی (و تغییر رانتجویان) بلکه مبتنی بر همگرایی در مبارزه با فساد و رانتخواری باشد!
چنین لیستی می‌تواند به ابتکار مطهری، حافظی و یاشار سلطانی تدوین شود و الزامی ندارد که به تعداد اعضای شورا باشد بلکه باید به تعداد متعهدان به فسادستیزی و مبارزه و با زمین خواری و... باشد.
بنابراین بنظر می‌رسد که بدین ترتیب هم میتوان از تعهد حافظی و مطهری در کنار شورای شهر استفاده کرد و هم امیدوار به در هم شکستن ائتلاف رانت خواران در شهر. ثبت نام افرادی همچون راغفر که همواره بر مبارزه با فساد تاکید داشته‌اند نیز در این مسیر بسیار دلگرم کننده است.
امیدوارم که افراد نامبرده هر چه زودتر به چنین اقدامی روی آورده و با شناسایی متعهدان شجاع، لیستی از آنها همراه با برنامه و اهداف مشخص تهیه کنند تا نمایشی قدرتمند از مطالبات جامعه مدنی در این زمینه ارائه کنند.
به امید چنین روزی

#انتخابات
#شورای_شهر

🔰از کانال #سیاستگذاری #اجتماعی

🌐رسانه، شمایید
👈اگر نظرتان را جلب کرد، با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxZ3dXAZ8P6lvw