✅خشونت علیه یک زن توسط راننده تاکسی در اصفهان!. 🖋منصوره

✅خشونت علیه یک زن توسط راننده تاکسی در اصفهان!
🖋منصوره #حسینی

📍طی روزهای اخیر شاهد پخش کلیپی بودیم که مردی با تاکسی زنی را در حالی که به سختی خود را روی کاپوت ماشین نگه داشته با سرعت تهدید آمیزی حمل می کند . ابتدا به یاد حرکات بدل ساز های فیلم می افتیم ولی با کمی دقت متوجه خشونت تلخی می شویم که در حال اعمال بر یک زن است.


📍تاکسیرانی اصفهان اعلام می کند که زن مسافر نبوده و صرفا همسر شخص راننده است و ظاهرا بینندگان کلیپ صرفا با یک دعوای بی ارزش زن و شوهر روبرو هستند!!! (عذر بدتر از گناه؟)


📍هر چند برخی اوقات بزه دیدگان خود نقشی بسیار مهم در بزه دیدگی واقع شده دارند اما جریان موضوع از هر قرار باشد دیدن صحنه های کلیپ چیزی جز زیر سوال بردن کرامت انسانی و نقض حقوق شهروندی را به دنبال ندارد.

📍متاسفانه خشونت در جامعه ما به دلایل مختلف به امری نهادینه تبدیل گردیده و هر روز هر کدام از ما شاهد اعمال خشونت های متعدد اعم از کلامی و فیزیکی در سطح جامعه هستیم . در خصوص راننده اصفهانی و اعمال خشونت به این صورت به گونه ای با اوج یک رفتار خشونت آمیز موهن نسبت به یک زن رو برو هستیم که دل هر بیننده ای را به درد می آورد.
به نظر میرسد دلیل برخی از این خشونت‌ها ماده ۱۱۰۵ قانون مدنی است!

📍مردان به دلیل اجازه‌ای که قانون به آن‌ها داده است علیه زنان دست به خشونت می‌زنند. برخی قوانین مانند بخش‌هایی از قانون مدنی و قانون مجازات نیاز به اصلاح دارند.
البته به جز اصلاح قوانین باید فرهنگ سازی هم شود. در برخی مواقع زنان گمان می‌کنند مردان به دلیل ریاستی که بر خانواده دارند می‌توانند هر کاری کنند!

📍ریشه خشونت در جامعه را می توان در نظریه فشار دورکهیم در بعد فرهنگی مساله جستجو کرد که ناشی از فقر فرهنگی در یک جامعه می تواند باشد . فقر اقتصادی و فشارهای روانی ناشی از آن نیز می تواند عامل دیگری در این خصوص تلقی گردد . فشارهای نیروی جنسی ، سرکوب و ایجاد عقده های روانی ناشی از آن از دیگر دلایل بروز خشونت ها به شمار آمده است . در سطح خانواده فرهنگ خانواده ها، بیکاری ، فقر و بی پولی ، شیفت های متعدد کاری و خستگی ناشی از آن و افسردگی ناشی از عوامل مذکور می تواند از جمله عوامل اصلی بروز خشونت باشد.


📍راه کارهای کنترل خشونت در جامعه بی ارتباط با ریشه های آن نیست و به طور کلی می توان در برنامه های کلان اقتصادی جامعه را به سمت و سوی شکوفایی و اشتغال کارآمد هدایت نمود.


📍 برنامه های رشد مدار و آموزش مهارت های زندگی از جمله آموزش صبر و هنر گفتگو و درک متقابل بی شک عوامل بسیار موثری است که در سطح خانواده ها بسیار کارساز واقع خواهد شد.

📍مساله فشارهای نیروی جنسی نیز از دیرباز تابویی است که علی رغم اذعان مسئولین به واقعیات انکارناپذیر آن، کسی راه کاری برای کنترل آن پیش بینی نکرده است.


📍با دیدن کلیپ در وهله اول همه در یک دید احساسی بر این باور هستند که با این مرد می بایست با بدترین نوع پاسخ کیفری برخورد کرد اما واقعیت های چنین انحرافات و مشکلات ریشه در عواملی دارد که در فوق اشاره گردید و به نظر می رسد برای رسیدن به خانواده عاری از خشونت می بایست برنامه های پیشگیری در قالب آموزش مهارت های زندگی در جامعه نهادینه گردد و در بعد اقتصادی زیربناهای اقتصادی بازبینی و فاصله و شکاف اقتصادی عمیق فعلی به سمت و سوی عدالت اقتصادی سوق داده شود.

📍قانون اساسی برای حمایت ازحقوق شهروندی زنان برابر اصل ۲۱ آن " دولت را موظف نموده است حقوق زن را در تمام جهات با رعایت موازین اسلامی تضمین نماید و زمینه های مساعد برای رشد شخصیت زن و احیای حقوق مادی و معنوی او وحمایت مادران ..." تامین نماید.
حال پرسش پیش روی اینست تا چه حد نسبت به این امر مهم اقدام عملی صورت گرفته است؟

📍 از طرفی در منشور حقوق شهروندی شاهد موظف بودن دولت به تامین امنیت روانی زنان هستیم آیا در جهت تامین چنین موردی چه اقدامات حمایتی صورت گرفته است؟

📍منشوری که در بند یک از ماده یک می گوید: “کلیه اتباع صرف‌نظر از جنسیت، از تمامی حقوق شهروندی و تضمینات پیش‌بینی شده در قوانین و مقررات برخوردار هستند”.

📍این صرف نظر از جنسیت؟ یعنی چه؟ یعنی اگر در قانون حقوقی برای مردان در نظر گرفته شده، از این به بعد برای زنان هم جاری است؟ آیا همانند بنری که چند وقت پیش در شهر اراک شاهد آن بودیم عموم شهروندان در پرانتز به معنای صرفا مردان! است؟‏

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology